Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I S 35 GODINA

Modrić impresionirao suigrača iz Reala: 'Luka je nezaustavljiv'

15.05.2021.
u 09:00

– Ima ga posvuda, a odigrao je tako puno utakmica. Nikad se ne zaustavlja, dosegao je nevjerojatnu razinu. Govorimo o dobitniku Zlatne lopte.

I dok su milanski Inter, Bayern i Manchester City već osigurali svoje naslove prvaka u domaćim prvenstvima, u pet velikih liga Europe upitnik je još samo u Španjolskoj i Francuskoj. Zanimljiv finiš vodi se na Pirinejskom poluotoku gdje se za vrh Primere bore Atlético Madrid, Real Madrid i Barcelona. Sva tri kluba unutar su četiri boda, a do kraja prvenstva još se igraju dva kola. U najboljoj je poziciji momčad Diega Simeonea, Atlético je prvi s 80 bodova, a čekaju ga još ogledi protiv Osasune 16. svibnja i Valladolida 23. svibnja.

Osasuna je momčad sa sredine tablice, no Valladolid je na samom dnu, trenutačno je 18. i vodeća momčad ne bi trebala imati problema u tom susretu. Barcelona je pak u najgoroj poziciji, trenutačno je treća na tablici sa 76 bodova, a čekaju je ogledi protiv Celte Vigo i Eibara. Pobijedi li Atlético u samo jednoj od svoje dvije preostale utakmice, Katalonci se mogu pozdraviti s mogućnošću da osvoje naslov. Ništa bolje nije ni Real Madridu koji je drugi na tablici sa 78 bodova. U nedjelju ga čeka utakmica protiv Athletic Bilbaa, a potom i protiv finalista Europske lige Villarreala. Kiksa li momčad Zinédinea Zidanea u bilo kojem od ta dva susreta, a Atlético slavi barem u jedom i za njih je naslov prošlo svršeno vrijeme..

Bilo kako bilo, sportska javnost u Hrvatskoj vjerojatno navija za kraljeve jer u njihovim redovima igra i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić kojemu se pišu hvalospjevi po Španjolskoj nakon što je zabio Granadi u pobjedi 4:1. Modrić je gol postigao u 17. minuti i to mu je ukupno peti gol sezone, ali prvi ove 2021. godine. S 35 godina igra jednu od najboljih sezona karijere i uživa u nogometu. Ovo mu je bila već 55. utakmica (46. za Real uz devet za reprezentaciju), a toliko ih nije odigrao od svoje druge sezone u Realu (2013./14.).

Osim toga, ne računajući golmana Courtoisa, ni jedan igrač Reala nije proveo više minuta na terenu ove sezone, a upravo ga je nakon utakmice Courtois nahvalio:

– Ima ga posvuda, a odigrao je tako puno utakmica. Nikad se ne zaustavlja, dosegao je nevjerojatnu razinu. Govorimo o dobitniku Zlatne lopte. Pazi na sebe i ove sezone pokazuje da su godine samo broj. Uvijek traži loptu i nastavlja pokazivati svoje kvalitete – rekao je belgijski golman koji se osvrnuo i na borbu za naslov prvaka:

– Moramo održavati pritisak na Atlético i nadati se da neće pobijediti u bilo kojoj od preostale dvije utakmice. Moramo pokazati da smo tu blizu da ga osvojimo kako bi oni vidjeli da nemaju prostora za pogrešku.

Ništa manje napeto nije ni u francuskom prvenstvu. Tamo su najizgledniji za naslov Lille, PSG i Monaco. Momčad koju vodi Niko Kovač trenutačno je treća na tablici s pet bodova manje od prvog Lillea. U dva preostala kola mora odigrati utakmice s Rennesom i Lensom i obavezno pobijediti jer drugoplasirani PSG ima dva boda više od njih sastaje se s Reimsom i Brestom. U najboljoj situaciji je Lille koji ima 79 bodova, a čekaju ga susreti protiv St. Étiennea i Angersa.

Lille sa 79 bodova nakon 36 kola Ligue 1 ove sezone ima najbolji ukupan rezultat u svojoj povijesti u ovoj fazi. Neki podaci kažu da šest od sedam momčadi koje su imale najmanje 79 bodova u ovoj fazi natjecanja u 21. stoljeću su i osvojile naslov na kraju sezone.

Osim toga Lille se hvali činjenicom da je Cristiano Ronaldo (27) jedini postigao više golova od njihovog Buraka Yilmaza (15) među igračima od 35 godina i više u top 5 europskih velikih liga. Napadač Lillea postigao je pet golova u posljednjih šest utakmica. U naletu jest, no vidjet ćemo hoće li on biti dovoljan za Lilleov trofej koji klub čeka od 2011. PSG pak ima najboljeg strijelca lige – Mbappéa s 25 golova.

>> Pogledajte veliki razgovor s legendarnim Robertom Prosinečkim

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije