Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA REALA

Modrić i dalje igra sjajno, asistirao je u velikom derbiju

Atletico - Real
Foto: Pixsell/Reuters
1/8
09.02.2019.
u 18:27

Kapetan hrvatske reprezentacije odigrao je čitavu utakmicu i još jednom obavio veliki posao u defenzivi te uz asistenciju za treći pogodak zaradio i žuti karton u 66. minuti. Modrić je tako nastavio sa sjajnom formom iz prošlih utakmica u Primeri.

U madridskom derbiju prepunom događaja i učestalom korištenju video-tehnologije za pregledavanje spornih situacija, Real je kao gost svladao Atletico sa 3-1 (2-1) pred više od 67.000 gledatelja na stadionu Wanda Metropolitano.

Real je poveo u 16. minuti, kad je Casemiro "škaricama" svladao domaćeg vratara Jana Oblaka. Vodstvo gostiju trajalo je devet minuta. Tada je Antoine Griezmann iskoristio asistenciju Corree i provukao loptu kroz noge Thibauta Courtoisa. Sudac Fernandez je tada prvi put pregledavao je li bilo zaleđa, ali je priznao pogodak.

Drugi put je posegnuo za VAR-om kako bi procijenio je li Vinicius u 41. minuti srušen u kaznenom prostoru. Dojam je da je do kontakta došlo izvan, ali je Fernandez pokazao na bijelu točku. U 42. minuti precizan realizator bio je kapetan Reala Sergio Ramos.

U 54. minuti Alvaro Morata je sjajnim lobom svladao Courtoisa, no video tehnologija je pokazala da je kod dodavanja bio za korak iza posljednjeg obrambenog igrača Reala pa je pogodak poništen. Morata je 68. minuti pokušao iznuditi kazneni udarac padom preko Casemirove noge, ali je sudac prosudio da prekršaja nije bilo.

U 74. minuti Gareth Bale je potvrdio pobjedu "kraljevskog kluba". Odličnu loptu dao mu je Luka Modrić, a Bale sa 15-ak metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotni kut Atleticovih vrata za konačnih 3-1.

Kapetan hrvatske reprezentacije odigrao je čitavu utakmicu i još jednom obavio veliki posao u defenzivi te uz asistenciju za treći pogodak zaradio i žuti karton u 66. minuti. Modrić je tako nastavio sa sjajnom formom iz prošlih utakmica u Primeri.

U sastavu Atletica Nikola Kalinić je u 71. minuti zamijenio Moratu, ali nije uspio doći u priliku ozbiljnije ugroziti gostujuća vrata. 

Real je sa 45 bodova skočio na drugo mjesto, s bodom više od Atletica. Vodeća Barcelona ima 50 bodova i utakmicu manje koju će odigrati u nedjelju u Bilbau.

Engleska: Liverpool se vratio na vrh

Nogometaši Liverpoola vratili su se na prvo mjesto engleskog prvenstva zahvaljujući 3-0 (2-0) domaćoj pobjedi protiv Bournemoutha u susretu 26. kola.

Pogotke za prvi uspjeh "redsa" nakon dva uzastopna remija protiv Leicestera i West Hama postigli su Mane (24), Wijnaldum (34) i Salah (48).

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola koji sada ima 65 bodova, tri više od drugog Manchester Cityja, a osam više od trećeg Tottenhama. Bournemouth je 11. sa 33 boda.

Ranije u subotu Manchester United je kao gost svladao predzadnji Fulham sa 3-0 (2-0). Dvostruki strijelac bio je Pogba (14, 65-11m), a jedan pogodak zabio je Martial (23). Manchester United se s ova tri boda probio na četvrto mjesto sa 51 bodom, jednim više od petog Chelseaja i šestog Arsenala. Fulham ostao 19. sa 17 bodova.

>> Pogledajte najveće zimske transfere

Ključne riječi

Komentara 11

KR
kruti15
20:03 09.02.2019.

lukica SUVERENO dominira

PR
prajdali100
23:09 09.02.2019.

Luka izvrstan !!! Iz kola u kolo Real se diže, baš u pravo vrijeme.

DU
Deleted user
01:14 10.02.2019.

proslo kolo je na derbiju bio naj gore ocijenjen realov igrac..ovu je ubo svoju 6 asistenciju od realovih 70golova ove sezone..cassemiro koji igra zadnjeg veznog zabio gol skaricama..sreca njegova da se benzema probudio u zadnje vrijeme pa ima opet zaledjinu kao prosle sezone iza ronaldovih golova,da nije tako ode on u kinu predasistirati.gledam ga dok kroos nije igrao,on nezna korner izvesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije