Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MALA BOSNA' U ZAGREBU

Modni mačak otvara vrata najboljem igraču Dinama za - izlaz?

Izet Hajrović Dinamo
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/7
31.01.2018.
u 21:27

Osim što je Soudani već pomalo zasićen hrvatskom ligom u kojoj igra od 2013. godine, što je u Dinamu dosegnuo plafon i pomalo počeo gubiti motivaciju, sada je na svojoj poziciji dobio dvojnika

Nikad intenzivniji zimski prijelazni rok u Dinamu kulminirat će u završnici, kada bi se moglo dogoditi najgore za trenera Marija Cvitanovića – da najbolji igrač plavih, Alžirac Soudani, dobije zeleno svjetlo za odlazak.

Naime, sada su stvoreni svi preduvjeti za to. Osim što je Soudani već pomalo zasićen hrvatskom ligom u kojoj igra od 2013. godine, što je u Dinamu dosegnuo plafon i pomalo počeo gubiti motivaciju, sada je na svojoj poziciji dobio dvojnika, bosanskohercegovačkog reprezentativca, 26-godišnjeg ljevaka Izeta Hajrovića.

‘Mala Bosna’ u Maksimiru

Dinamo ili ‘Mala Bosna’ (Hajrović, Hodžić, Gojak) neočekivano je dobio pojačanje iz bundesligaša Werdera u liku plemenitoga veznoga igrača koji svoj talent nije uspio iskazati. Naime, Hajrović, inače švicarski državljanin, rođen u Bruggu, u ovoj je sezoni u Werderu skupio samo 180 minuta u devet nastupa, bez postignutog pogotka i bez ijedne asistencije. Ukupno u Bundesligi od ljeta 2016. godine ima 38 nastupa i stoga ne čudi što je u potrazi za novom afirmacijom. U Dinamo dolazi kao slobodan igrač i u idealnom trenutku; imat će pola godine za prilagodbu uoči novoga pohoda plavih na Ligu prvaka.

Hajrović je u mlađim kategorijama nastupao za selekcije Švicarske, pa i za njihovu A vrstu, a od 2013. godine ima putovnicu BiH i standardni je reprezentativac s 24 nastupa za zmajeve.

Izet Hajrović ima i posebne zasluge za plasman reprezentacije BiH na SP 2014. godine. Njegov je pogodak protiv Slovačke u Žilini otvorio zmajevima vrata Brazila. Hajrović je bio na Sušićevu popisu za SP...

U prosincu 2016. godine, igrajući za Werder protiv Ingolstadta, Hajrović je zadobio tešku ozljedu koljena zbog koje nije igrao pola godine. Čini se da nakon dugotrajnog oporavka više nije bio isti igrač...

Osim po nogometnom talentu, Izeta prepoznaju i po osebujnome modnome izričaju, o čemu svjedoče njegove fotografije na Instagramu. Na styling novoga ‘modnoga mačka’ u Dinamovoj svlačionici najveći utjecaj ima supruga Lejla, koja također ide ukorak s modnim trendovima.

Dinamo s Hajrovićem, i možda bez Soudanija, okreće novu stranicu i u novome ruhu kreće po naslov prvaka. No slika novoga Dinama za Ligu prvaka još uvijek nije kompletirana, budući da se u obrani otvorio ‘krater’ odlaskom pouzdanoga Argentinca Sigalija. Za sada su u prvom planu stoperi Benković i Lešković, u pričuvi Rrahmani i Perić, ali tu još nedostaje još barem jedno iskusno ime.

Rijeka izgubila identitet

Dinamo je u prijelaznom roku izgubio i Henriqueza i Antolića, ali prigrabio kapitalca iz Rijeke, 28-godišnjega centarfora Marija Gavranovića. Hajduk je u prijelaznom roku išao ukorak s plavima pa je dobio tri pojačanja: Rumunja Filipa na poziciji lijevoga braniča, ofenzivnog veznog, Mađara Gyurcsa te razigravača Miju Caktaša. Izgubio je samo Antu Ercega.

Šampionska Rijeka potpuno je pak izgubila identitet nakon što su je napustili Vešović, Gavranović, Elez, Mišić i Maleš.

Prvenstvo se nastavlja 10. veljače, a šlageri kola bit će odigrani u Slavoniji: Osijek – Dinamo u subotu te Cibalia – Hajduk u nedjelju.

Komentara 1

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
22:02 31.01.2018.

Samo napred Izete, oplemeni ligu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije