Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKADAŠNJI KAPETAN

Mnogi su se divili Srni, a on je sada priznao: Pokojnom ocu sam obećao da ću igrati

FRA, UEFA Euro 2016, Kroatien vs Portugal
Foto: EXPA/PIXSELL
1/6
05.02.2021.
u 19:55

- Kad se rodite tamo gdje sam se ja rodio i kada postanete svjesni da je nogomet vaše osnovno zanimanje, imate dvije želje – prva je da zaigrate za Hajduk, a druga da obučete dres hrvatske reprezentacije

Jedan od najponosnijih igrača koji je ikada obukao hrvatski dres zasigurno je Darijo Srna (39). Vođa, kapetan, emotivac koji je ispred svega stavljao svoju reprezentaciju. 

Ne tako davne 2019. odlučio se oprostiti od nogometa u Cagliariju, ali je ostao i dalje uz nogomet u Šahtaru, klubu koji je obilježio njegovu karijeru, prvo kao pomoćni trener, a onda kao sportski direktor. 

O svojoj bogatoj karijeri razgovarao je u emisiji 'Mojih Top 11', autorskoj emisiji Nebojše Petrovića. 

- Ja bih mijenjao sve svoje klupske trofeje da sam mogao da budem sa momcima na Svjetskom prvenstvu 2018. Tolika je naša ljubav i naša zajednička snaga. Nekako sam uvijek promašio za dvije godine. Ušao sam u reprezentaciju dvije godine poslije trećeg mjesta u Francuskoj, oprostio sam se dvije godine prije srebrne medalje u Rusiji. Ali, nije mi žao. Ljudi moji, djeca sanjaju da zabilježe bar jedan nastup za svoju reprezentaciju, a ja sam 134 puta bio najsretniji čovjek na svetu. Od toga, preko 60 puta sa kapetanskom trakom, prvi među jednakima. Kada osjetite taj grb na grudima i čujete zvuke himne, ne postoji ljepši trenutak u životu - rekao je čovjek 22 gola u 134 utakmice za Vatrene, od kojih 60 s kapetanskom vrpcom oko ruke. 

'Volio bih završiti karijeru u Hajduku', rekao je jednom prilikom, iako to na kraju nije napravio, ali svi znaju koliko su mu 'Bili' značili.

- Kad se rodite tamo gdje sam se ja rodio i kada postanete svjesni da je nogomet vaše osnovno zanimanje, imate dvije želje – prva je da zaigrate za Hajduk, a druga da obučete dres hrvatske reprezentacije.

Prisjetio se Srna i najbolnijeg trenutka u dresu reprezentacije, ne poraza kao poraza, već gubitka voljenog oca 2016. dok je bio u Parizu.

- Bila je to teška situacija za mene. Ta je utakmica bila posebna, a dogodilo se ono što se nažalost događa u životu, umro mi je otac. Skupio sam hrabrost i dao ocu obećanje da ću do kraja odigrati Europsko prvenstvo - rekao je Darijo. 

Potvrdio je Darijo i tko je za njega najbolji igrač s ovih prostora: 

- ’Fenomeno’. I taj nadimak govori više od tisuću riječi. Tvrdim da je to najveći igrač svih vremena na našim prostorima. Mislim na cijelu regiju. U rangu sa Dejom Savićevićem, Piksijem Stojkovićem, Davorom Šukerom. Svaka čast svima, ali Luka je broj jedan. Ta glava, taj karakter. Osvajač Zlatne lopte, tri puta osvajač Lige prvaka, drugi sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu. Znači, kapa do poda - rekao je Dario o Luki pa nastavio o Mandži.

>> Cijelu emisiju pogledajte ovdje: 

Komentara 3

TA
Tajg
20:44 05.02.2021.

Povuka ga novac ka udica srdelu.

JO
josippo
20:43 05.02.2021.

Što se nogometaše uvijek tretira kao neke senzibilne dive? Svaki čovik dobije 2 dana slobodno kad mu neko umre i mora posle na posa. Zašto oni ne bi? Zašto da mu se divim da ode jednom tjedno na 90min da zaigra? Usput dobije milione.

PR
Pravednik69
20:48 05.02.2021.

Košuta se raspekmezio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije