Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuglanje

Mlaka i Admiral na vrhu, Zaprešićani bez konkurencije

Foto: Privatna arhiva
1/4
24.03.2019.
u 21:12

Također, vrijedi spomenuti da je sljedeći vikend, 30. i 31. ožujka, u Zaprešiću na rasporedu Final Four Lige prvaka.

Ženski kuglački klub Mlaka iz Rijeke obranio je naslov prvaka Hrvatske. Drugo mjesto osvojile su kuglačice zagrebačkog Admirala. Trećeplasirani je ŽKK Split.

Iznimno zanimljivo bilo je u zadnja dva kola. Posebice u pretposljednjem u kojem je Admiral u nevjerojatnom srazu svladao Istru 5:3. Vrijedi napomenuti da je Admiral u toj utakmici srušio respektabilnih 3585 čunjeva, naspram Istrinih 3437.

Time su zapravo Admiralke, uoči zadnjeg kola prvenstva, osigurale drugo mjesto u ovoj sezoni 1. HKLŽ, kao i prvakinje KK Mlaka iz Rijeke koje su to još i ranije ostvarile.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u zadnjem kolu. Splićanke su slavile u Istri i pretekli je za dva boda, odnosno zasluženo izborile treće mjesto. U zadnjem kolu Admiralke su gostovale kod ŽKK Podravke iz Koprivnice, kojoj je u slučaju poraza prijetilo ispadanje u drugu  ligu.

ŽKK Podravka je izgubila ovu utakmicu, ali je zbog spleta sretnih okolnosti ipak slavila ostanak u ligi najboljih, jer je ŽKK ENDI Tekstilac iz Zagreba u zadnjim minutama izgubio utakmicu u Đakovu. Iz lige će tako ispasti ENDI Tekstilac i Siscia. 

- Nemam riječi, emocije su izmješane, a kako i ne bi bile... U nekoliko minuta smo, zbog tijesnog poraza od Admiralki, već gotovo prihvatile da ispadamo iz  lige. Ali eto, sreća nam se nasmješila i u idućoj sezoni ostajemo među najboljima - istaknula je Željka Orehovec, igračica ŽKK Podravke. 

Dojmove je podijelio i Damir Fučkar, trener ŽKK Admiral: 

- Da je bilo više vjere, mogle su cure biti i prvakinje. Ovo je sport u kojem je puno toga moguće ako se naporno i redovno  trenira. Sljedeću sezonu bit ćemo iskusniji i, s pravim pojačanjima, napast ćemo naslov prvaka.

U muškoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. KK Zaprešić furiozno je, bez poraza, protutnjao kroz ovu sezonu s maksimalnim brojem bodova. Na drugom mjestu je KK Mertojak iz Splita, a treća je KK Grmoščica iz Zagreba.

Također, vrijedi spomenuti da je sljedeći vikend, 30. i 31. ožujka, u Zaprešiću na rasporedu Final Four Lige prvaka. Od hrvatskih predstavnika u muškoj konkurenciji nastupit će, aktualni prvak, KK Zaprešić, a u ženskoj Mlaka.

Za ljubitelje kuglanja ovo će zasigurno biti poslastica, jer nastupaju ponajbolji europski klubovi. Utakmice  možete pratiti na Sportskoj televiziji.  

Rezultati 18. kola, žene: Rijeka - Mlaka 1:7, Podravka - Admiral 3:5, Đakovo - ENDI Tekstilac 5:3, Zagreb - Siscia 6:2, Istra  - Split 2:6. Poredak: Mlaka 33, Admiral 26, Split 23, Istra 21, Zagreb 20, Đakovo 15, Rijeka 12, Podravka 11, ENDI Tekstilac 11, Siscia 8. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije