Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUOBIČAJENA SCENA

Mladostašima titula, Prlić 'ukrao' show: Nakon poraza kleknuo i zaprosio djevoku

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
28.04.2021.
u 19:04

Sama utakmica bila je skoro pa preslika prijašnje dvije, Mladost je dominirala u prvoj i trećoj, Mursa Osijek u drugoj.

Odbojkaši Mladost osvojili su naslov prvaka Hrvatske za sezonu 2020/21., oni su u odučujućoj trećoj utakmici finala doigravanja na svom terenu svladali Mursu Osijek 3-0 (25-21, 25-13, 25-17).

Sama utakmica bila je skoro pa preslika prijašnje dvije, Mladost je dominirala u prvoj i trećoj, Mursa Osijek u drugoj. Svatko je tako iskoristio prednost domaćeg terena.

U prvom su setu domaći lomili otpor gostiju sve negdje do pred kraj, jer su Osječani još vodili sa 16-14. Onda Mladost okreće na 21-17, do konačnih 25-21. Drugi je već bio puno lakši za domaćina, koji su ostvarili neuhvatljivih 16-7 i goste ostavljaju na kraju tog seta na samo 13 poena. U trećem nešto jači otpor mursaša slomljen je također pred kraj seta kada Mladost vodi 21-14 i pobjeđuje sa konačnih 25-17.

Kruno Nikačević, kapetan Mladosti, reprezentativac, sa 21 poenom bio je najučinkovitiji pojedinac susreta.

- Jako teška utakmica, odraz nikad duže i teže sezone u kojoj se svašta događalo, od otkazivanja međunarodnih nastupa, igračkih i trenerskih promjena u rosteru. Posljednja smo dva mjeseca krvavo radili za ovaj trofej i samo mi najbolje znamo što smo sve pretrpjeli za njega. Nije bilo lako, trebalo je ostati mentalno snažan u završnici Superlige. Pogotovo se trebalo izdignuti za ovu posljednju utakmicu, nakon onakovog glatkog poraza u drugoj u Osijeku, gdje su nas potpuno nadigrali - rekao je Nikačević.

28.4.2021., Dom odbojke Bojan Stranic, Zagreb - Treca, odlucujuca utakmica finala Superlige odbojkasa za naslov prvaka Hrvatske, HAOK Mladost - MOK Mursa Osijek. HAOK Mladost pobjedom 3-0 u setovima osvojila je naslov prvaka Hrvatske. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uz Nikačevića, Zeljković je dodao 13, a Dukić šest poena, dok su kod Osječana najučinkovitiji bili Matoković sa 14, Bogdanović sa sedam i Stanković sa šest poena. No, svima njima show je "ukrao" Krešimir Prlić, koji je nakon utakmice zaprosio djevojku, također osječku odbojkašicu, Karlu Šimunec.

- Komentar utakmice se može svesti na prvi set, negdje do 17. poena smo stvarno super izgledali, Mladost je bila čak malo nestabilnija, no nismo iskoristili neke prilike i set je otišao na njihovu stranu. Šteta, jer da smo uzeli taj set utakmica bi se jako zakomplicirala. Mi smo nakon toga pali, ali ne treba žaliti, ovo je povijesni uspjeh za klub - izjavio je Mario Teppert.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije