Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNE MOMČADI

Mladost putuje na turnir u Beograd: 'Neće nam biti lako'

Zoran Bajić
Marko Prpić/Pixsell
12.01.2021.
u 07:43

- Posložena smo momčad koja napada trofeje i cilj nam je u Beogradu osigurati plasman na završni turnir u Zagrebu

Nije se ni ove godine odustalo od Regionalne vaterpolske lige, iako će se ona, u uvjetima pandemije koronavirusa, odigrati po nešto drugačijim pravilima. Prvoligaši, njih 12, okupit će se od 14. do 17. siječnja na dva kvalifikacijska turnira: u Dubrovniku će razigravati Jug, Solaris, Radnički iz Kragujevca te tri crnogorska kluba Jadran (HN), Primorac i Budva, a u Beogradu Mladost, splitski Jadran, Primorje te srpski klubovi Partizan, Crvena zvezda i Šabac kojega vodi naš stručnjak Emil Nikolić.

– Bio je to jedini način da se u ovakvim uvjetima sačuva Regionalna liga. Istina, bit će naporno odigrati pet utakmica u četiri dana, ali valja se nadati da će cjepivo riješiti krizu i da ćemo već sljedeće sezone igrati normalnu ligu. Želja i volja postoje. Što se naših očekivanja tiče, ona su uvijek velika. Posložena smo momčad koja napada trofeje i cilj nam je u Beogradu osigurati plasman na završni turnir u Zagrebu (26. i 27. ožujka - op. a.), ako može s prvog mjesta. Nisu optimalni uvjeti, proteklih dana bili smo bez reprezentativaca, ali mi imamo svoj sustav igre i ja vjerujem da će sve brzo sjesti na svoje – kaže trener Mladosti Zoran Bajić.

Kad se već spomenula reprezentacija, zamolili smo ga da prokomentira naše sedmo mjesto u Debrecenu.

– Nezahvalno mi je komentirati nastupe reprezentacije, ali mora se istaknuti nemogućnost treniranja. Sve se skupilo, i koronavirus i potres, stvorila se psihoza straha, prisutan je bio stres. U takvim uvjetima nije bilo prostora za napredak, ali ja vjerujem da smo sad izvukli pouke i da će na predolimpijskom turniru u Rotterdamu biti bolje – napomenuo je Bajić, a o suparnicima u Beogradu još dodao:

– Mnogi se klubovi ovih dana dodatno pojačavaju. Iz Grčke se u Partizan vratio Stefan Mitrović, a čujem da su doveli i Brazilca Rafaela Vergaru. Jadran je također vratio Zovića iz Njemačke. Sve su to ozbiljno posložene momčadi i sigurno je da nam neće biti lako – zaključio je Bajić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije