Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regionalna liga

Suci pomogli Mladosti ranim isključenjem Šetke

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
19.04.2019.
u 21:41

I prošle godine su u finalu igrali Jug CO i Mladost, završni se susret igrao u Dubrovniku, a Jug je bio bolji s 15:8.

U velikom finalu Regionalne lige, na Veliku subotu, sučelit će se dva najveća hrvatska kluba: Mladost i Jug CO. U polufinalnim dvobojima Final Foura u Zagrebu Jug je očekivano bez većih teškoća pobijedio Jadran iz Herceg Novoga s 14:9 (5:2, 3:2, 4:3, 2:2), uz tri pogotka Benića i 14 obrana Popadića, dok je Mladost u puno dinamičnijoj i dramatičnijoj utakmici svladala splitski Jadran sa 11:7 (2:1, 3:1, 4:3, 2:2). 

Zaboravili ponoviti peterac 
Žapci su uspjeli u naumu da stignu do finala s Jugom, no ishod njihove utakmice s jadranašima značajno je odredilo rano isključenje (s pravom zamjene) kapetana i najboljeg igrača Splićana Anđela Šetke.

Dogodilo se to u 12. minuti, Ćuk je izveo peterac za Mladost i promašio ga (pogodio je vratnicu), no tom ga je prilikom po ocjeni sudaca nepropisno omeo Šetka, pa su suci Anđela isključili. No, nisu u skladu s pravilima i ponovili peterac, nego je tek Petković iz napada s igračem više doveo Mladost u vodstvo s 4:2. 

Nakon toga sve je otišlo na stranu mladostaša koji kao da su i više željeli pobjedu, junački su se borili da održe prednost i čak je uvećaju. Sjajan je bio sidraš Cosmin Radu koji je zarađivao isključenja i još postigao dva pogotka, Ivan Marcelić je na vratima bio gotovo nesvladiv (15 obrana), a kvalitetu su iskazali i Miloš Ćuk, Antonio Petković, Lovre Miloš...

Lijep pogodak postigao je mladi Matias Biljaka: za vodstvo Mladosti od 10:5 bukvalno je preplivao cijeli bazen i sačuvao dovoljno snage da svlada solidnog Matu Anića. 

- Pobjeda je zaslužena, mislim da smo bili borbeni i srčani od samoga početka. Imali smo fanatičnu obranu s igračem manje što je na neki način i presudilo samoj utakmici. U odlučujućim trenucima imali smo i dobru realizaciju s igračem više.

Imali smo i kvalitetnu rotaciju, dobro smo raspodijelili osobne pogreške. Mislim da smo, uz dužno poštovanje Jadranu, večeras ipak bili bolja momčad - kazao je učitelj žabaca Zoran Bajić. 

Marcelić donio prevagu 
Složio se s tim i Jadranov trener Ivan Asić, koji ipak nije mogao zaobići onaj detalj iz 12. minute i isključenje Šetke.

- To isključenje Šetke strašno nas je poremetilo, ne znam je li baš bilo i opravdano. Suci nas u svakom slučaju nisu mazili, ali time ne želim umanjiti pobjedu Mladosti. Imali smo problema u napadu, Marcelić se razbranio, unio je nesigurnost u naše redove i donio prevagu u ovom susretu. Čestitam Mladosti na prolazu! - sportski je zaključio Asić. 

Finale je danas u 17 sati, ulazak je ponovno slobodan, a za svaki slučaj utakmicu izravno prenosi i Arenasport. Što možemo očekivati? 

- Ne mogu obećati da ćemo pobijediti, ali da ćemo se boriti i dati sve od sebe, to svakako. Sad smo i psihički i fizički prazni, ali imamo 15-ak sati za rekuperaciju i iskoristit ćemo to vrijeme na najbolji način. Učinit ćemo sve da finale bude dostojan renomea Juga i Mladosti - najavio je Bajić.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
14:44 22.04.2019.

Zanimljivo, uvijek su splićani oštećeni u Zagrebu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije