Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA U-21

Mladi Vatreni saznali tko im stoji na putu do Eura 2023.: Kako vam se sviđa skupina?

Pula: Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska - Litva
Srecko Niketic/PIXSELL
28.01.2021.
u 15:13

Novi kvalifikacijski ciklus započet će u ožujku 2021. godine te će završiti u lipnju 2022. godine, dok će dokvalifikacijske utakmice biti odigrane u rujnu 2022. godine

U kvalifikacijskom ciklusu za U-21 Europsko prvenstvo hrvatska nogometna selekcija U-21 izvučena je u skupinu A te će se za mjesto na završnom turniru u Gruziji i Rumunjskoj 2023. natjecati protiv Austrije, Norveške, Finske, Aberbajdžana i Estonije, odlučio je ždrijeb u Nyonu.

U kvalifikacijama za U-21 Europsko prvenstvo sudjelovat će 53 reprezentacije, koje su prije ždrijeba podijeljene u šest jakosnih skupina. Hrvatska mlada reprezentacija smještena je u prvu jakosnu skupinu, uz reprezentacije Španjolske, Njemačke, Francuske, Engleske, Italije, Danske, Portugala i Nizozemske.

Novi kvalifikacijski ciklus započet će u ožujku 2021. godine te će završiti u lipnju 2022. godine, dok će dokvalifikacijske utakmice biti odigrane u rujnu 2022. godine. Momčadi koje su se plasirale na ovogodišnje U-21 Europsko prvenstvo, uključujući i Hrvatsku, s novim će ciklusom kvalifikacija započeti nakon završetka turnira.

Završni turnir bit će održan u Gruziji i Rumunjskoj u lipnju i srpnju 2023. godine, a na njemu će se natjecati 16 reprezentacija – domaćini prvenstva, devet pobjednika kvalifikacijskih skupina, najbolja drugoplasirana momčad te četiri pobjednika dokvalifikacija.

  • Skupina A: Hrvatska, Austrija, Norveška, Finska, Azerbajdžan, Estonija
  • Skupina B: Njemačka, Poljska, Izrael, Mađarska, Latvija, San Marino
  • Skupina C: Španjolska, Rusija, Slovačka, Sjeverna Irska, Litva, Malta
  • Skupina D: Portugal, Grčka, Island, Bjelorusija, Cipar, Lihtenštajn
  • Skupina E: Nizozemska, Švicarska, Bugarska, Wales, Moldova, Gibraltar,
  • Skupina F: Italija, Švedska, Irska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Luksemburg
  • Skupina G: Engleska, Češka, Slovenija, Albanija, Kosovo, Andora
  • Skupina H: Francuska, Srbija, Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Farski otoci, Armenija
  • Skupina I: Danska, Belgija, Turska, Škotska, Kazahstan
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije