Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA S RUMUNJSKOM

Mladi vatreni poručuju: Želimo biti prvaci Europe!

Hrvatska U-21
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
17.06.2019.
u 13:24

– Naravno da sada želimo biti prvaci Europe, a imamo priliku i otići na Olimpijske igre te ćemo dati sve od sebe. To je uistinu veliki poticaj, biti među najvećim sportašima svijeta – naglasio je Sosa

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija u utorak će otvoriti nastup na Europskom U-21 prvenstvu utakmicom protiv Rumunjske u San Marinu.

Mladih hrvatskih nogometaša na europskom prvenstvu nije bilo 15 godina, a u dosadašnja dva nastupa (2000, 2004) nijednom nisu prošli skupinu niti su ostvarili barem jednu pobjedu.

Ovoga puta hrvatska vrsta odlazi na EP s velikim ambicijama. Glavni cilj naše mlade vrste jest plasman na olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, što nije uspjelo nijednoj nogometnoj generaciji. Vizu za Japan automatski donosi polufinale.

– Pripremali smo se desetak dana i očekujemo pobjedu u tom prvom dvoboju. Olmo i Gojak već su se sastajali s njima i potvrdili da se radi o ozbiljnoj reprezentaciji i da se protiv njih ne može lako. Treba ih shvatiti maksimalno ozbiljno – kazao je vezni igrač hrvatske vrste Nikola Moro.

Veznjak zagrebačkog Dinama smatra kako je prva utakmica na takvom turniru iznimno važna.

– Tri boda na početku mnogo znače jer onda s još jednom pobjedom možemo proći skupinu – dodao je.

S njim se složio i lijevi branič Borna Sosa.

– Uvodna utakmica uvijek je najvažnija, možda i ključna, jer treba početi s pobjedom kako bi preostale dvije utakmice u skupini bile nešto lakše. U suprotnom, uvuče se nervoza, a uz pobjedu bismo se napunili dodatnim samopouzdanjem.

Branič Stuttgarta prokomentirao je snagu prvog suparnika.

Rumunjska je kvalitetan suparnik. Vidjeli smo neke njihove utakmice i bili su dobri, igraju napadački nogomet. Bit će to utakmica s mnogo šansi. Nije lako biti prvi u kvalifikacijama i svaka im čast. Kvalitetni su i poštujemo ih, ali ići ćemo na pobjedu protiv svih, kako protiv Rumunjske, tako i protiv Francuske i Engleske.

Sosa je naglasio kako se nada da mlade snage mogu ponoviti uspjeh seniora iz Rusije.

– Znamo da će biti teško. Imamo vrlo dobru momčad, a nismo se kvalificirali na Europsko prvenstvo U-21 već 15 godina. Naravno da sada želimo biti prvaci Europe, a imamo priliku i otići na Olimpijske igre te ćemo dati sve od sebe. To je uistinu veliki poticaj, biti među najvećim sportašima svijeta – naglasio je Sosa.

Utakmica između Hrvatske i Rumunjske je u utorak u 18.30 sati, a u drugom dvoboju iz skupine u 21 sati se sastaju Engleska i Francuska.

Komentara 9

B2
bordon 2
14:11 17.06.2019.

A da najprije prodete skupinu.

TO
toljaga22
14:02 17.06.2019.

ha ha ha

IT
I-To
17:57 17.06.2019.

pa i mi želimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije