Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Mladi vatreni izgubili od Švicarske, Euro 2013. ostao tek san...

dejan glavica
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
02.06.2012.
u 18:22

Hrvatska je u Koprivnici poražena 1:2 od Švicarske i time u potpunosti izgubila šanse za EP 2013.

Mlada reprezentacija Hrvatske izgubila je i teoretske šanse za drugo mjesto u skupini i eventualni odlazak na Europsko prvenstvo. Izabranici Ive Šuška u 6. kolu kvalifikacija na koprivničkom stadionu poraženi su od odgovarajuće vrste Švicarske rezultatom 1:2.

Iako su najavljivali revanš za težak poraz (4:0) u švicarskom Sionu, mladi hrvatski nogometaši nisu imali rješenja ni snage da svladaju čvrstu i organiziranu gostujuću momčad, aktualnog europskog viceprvaka. Hrvatima nije pomoglo ni to što za goste nije nastupao sjajni Xherdan Shakiri koji je nedavno prešao iz Basela u njemački Bayern za 11,6 milijuna eura.

U Koprivnicu nije došao jer se nalazi na pripremama sa Švicarskom A reprezentacijom. U hrvatskom taboru nadali su se pravoj glasnoj podršci podravskih navijača, no kao i na utakmicama Slavena Belupa, ona je izostala. No, zato nije posjeta brojnih skauta europskih klubova. Bayern, Ajax, Bayer iz Leverkusena, PSV, Udinese, Rapid iz Beča, Red Bull Salzburg i Shakhtar samo su dio onih koji su svoje ljude poslali snimati mlade talente. Na polovično ispunjenoj tribini moglo se vidjeti i Zdravka Mamića, bivšeg reprezentativca Stjepana Tomasa, trenere Beseka, Magića, Toplaka...

Pitanje je koliko su svi oni imali za vidjeti jer utakmica baš i nije bila neka ljepotica. Puno se više očekivalo od Šuškove momčadi i sada je već jasno da će A selekcija u budućnosti imati problema s igračima. Gosti su poveli već u 15. minuti kada je "duplim pasom" sa Zuberom Seferović "izbacio" cijelu hrvatsku obranu i prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca svladao Kalinića. Hrvati su u prvom dijelu imali svega dvije prave prilike, ali Vukušić prvo nije stigao matirati goste nakon ubačaja Abdurahimija, a potom mu je Bürki skinuo odličan udarac s 20-ak metara.

Hrvati su se u nastavku malo trgnuli i to im se isplatilo u 73. minuti kada je  Slavenov Glavica sa 17 metara matirao goste. Imali su mladi Hrvati tada malu inicijativu, ali presudni trenutak zbio se pred sam kraj utakmice kada je Antolić zaradio drugi žuti karton. Gosti su to majstorski iskoristili i u sudačkoj nadoknadi preko Drmića uzeli puni plijen. Španjolska u skupini nakon šest odigranih utakmica ima maksimalni učinak, Švicarska je sada na 13 bodova, a Hrvatska je ostala na mizernih šest.

- Nismo zaslužili poraz. Protiv jedne odlične momčadi Švicarske, posebno u drugom poluvremenu, nametnuli smo se pas igrom i stvorili nekoliko šansi. Na žalost, utakmicu je presudilo isključenje. Spremao sam zamjenu baš, ali preduhitrili su nas gosti. Žao mi je momaka koji su pokazali znatno više nego što to pokazuje ljestvica - istaknuo je izbornik Šušak, koji smatra da su nešto više pokazali naši igrači koji igraju u jačim klubovima, ali da se vidi i veliki napredak kod HNL
igrača.

Dodao je kako za njegovu momčad nema predaje do zadnjeg kola kvalifikacija i to, kaže, ne radi plasmana, nego ugleda i napretka svakog pojedinca.

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 1500. Vrijeme: toplo. Suci: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Per Brogevik (svi Švedska)

Strijelci: 0:1 Haris Seferović ('15), 1:1 Dejan Glavica ('73), 1:2 Josip Drmić (Moubandje, '90)
Žuti kartoni: Šarić, Tičinović, Antolić (Hrvatska); Buff (Švicarska)
Crveni karton: Domagoj Antolić (drugi žuti, '87)
Igrač utakmice: Haris Seferović (Švicarska)

Hrvatska: Kalinić – Antolić, Pavlović, Kelić, Tičinović – Brozović, Paurević, Šarić (od 72. Maglica) – Abdurahimi (od 61. Šitum), Vukušić, Glavica. Trener: Ivo Šušak

Švicarska: Bürki – Widmer, Schär, Affolter, Moubandje – Frei (od 69. Wittwer), Buff (od 79. Abrashi), Toko, Zuber – Kasami, Seferović (od 60. Drmić). Trener: Pierluigi Tami

Komentara 3

CA
canon60
18:42 02.06.2012.

Super,evo nam potencijalnih reprezentivaca.

MK
MKGRA
23:16 02.06.2012.

Sa tim nazovi ga trenerom nisu ni mogli bolje,pa taj ne može trenirati ni svoju ulicu ako ju ima.tjeraj ga sto dalje od tih mladića i dajte im pravog trenera

AN
Andreeejjj
23:29 04.06.2012.

Ahahahaha presudili su nam naš Hrvat Drmić i susjed bošnjak Seferović! Bravoooooooooooooooo dečki i neka ste nas osramotili i ostavili doma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije