Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO 18 godina

Mladi laseraši u borbi za svjetski naslov

Jedrenje
Hrvoje Jelavić
01.04.2010.
u 11:31

Drugog travnja u tajlandskoj Pattayi počinje Svjetsko prvenstvo Lasera 4.7, juniorske klase za jedriličare i jedriličarke dobi do 18 godina.

S obzirom na udaljenu egzotičnu lokaciju broj sudionika je očekivano manji nego uobičajeno na ovom natjecanju, koje je primjerice 2008. u Trogiru okupilo skoro 400 sudionika. U Pattayi će se nadmetati stotinjak jedriličara i jedriličarki, među kojima i četvero hrvatskih predstavnika: Ante Munjiza (Trogir), Bartul Plenković (Helios, Stari Grad), Antonia Maljković (Zvir, Hvar) i Ana Sandrić (Uljanik Plovidba, Pula). Svjetsko prvenstvo Lasera 4.7 održava se od 2. do 8. travnja. 

Uskrsni blagdani i proljetni školski praznici vrijeme su brojnih regata na kojima tradicionalno nastupaju hrvatski jedriličari, uglavnom juniori i kadeti. 

U francuskom Hyeresu, gdje će se krajem travnja održati četvrta regata Svjetskog kupa za olimpijske klase, od 1. do 5. travnja jedri se prva regata ovogodišnjeg Europa Cupa za laseraše. Europa Cup ove godine broji čak 14 regata, od kojih je natjecanje u Hyeresu jedno od najjačih i najbrojnijih. Među preko 400 laseraša je i osmero hrvatskih predstavnika. U Laseru 4.7 prijavljeni su Nina Hinić (Vega, Pula), Andrej Hinić (Vega), Patrik Car (Vega), Ariana Pavlin (Vega), Sven Katnić (Val, Crikvenica); u Laser Radialu Juraj Divjakinja (Opatija) i Nenad Bugarin (Val), a u Laseru Bogoslav Bugarin (Val). 

Od drugog do četvrtog travnja Izola je domaćin Spring cupa, regate druge kategorije za 470, te treće kategorije za Laser i Laser Radial. Uz navedene klase regata je oglašena i za juniorske 420 i Laser 4.7. U Laseru će jedriti Tonko Kuzmanić (Split), u muškom 470 Lovro Ivanov i Marko Carić (Uskok, Zadar), u Laseru 4.7 su na startnoj listi Sara Rožanić (Tramontana, Opatija), Petra Rožanić (Tramontana), Bartol Komadina (Jugo, Mali Lošinj), Nikolina Prtenjača (Tramontana), Antonela Kačan (Uskok), Jure Fržop (Uskok). 

A jezero Garda u Italiji gotovo da će pokriti mala jedra. Na Lake Garda Meetingu ove godine okupilo se skoro 1000 Optimista! U toj ogromnoj floti kadeta i kadetkinja bit će i desetak CRO jedara, mahom sa sjevernog dijela Jadrana. Regata se jedri od 1. do 4. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije