Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U-18

Mladi košarkaši izgubili od Francuske u osmini finala

košarkaška lopta
Foto: Igor Šoban/Pixsell
31.07.2019.
u 19:36

Lovro Gnjidić sa 13 koševa i Lukša Buljević sa 12 bili su najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji, dok je Francuze predvodio Moussa Diabate sa 19 poena i 13 skokova.

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina poražena je u osmini finala Europskog prvenstva u grčkom Volosu, a bolji od izabranika Milana Karakaša bili su Francuzi sa 62-53 (18-13, 8-15, 12-13,24-12).

Hrvatski košarkaši su u nokaut fazu ušli kao posljednjeplasirana reprezentacija u skupini D, nakon pobjede nad Finskom (60-55) i poraza od Nizozemske (63-98) i Španjolske (75-82), ali su sve do posljednjih 30 sekundi bili ravnopravni s prvoplasiranom momčadi skupine C.

Naime, Francuzi su u 34 sekunde prije kraja poveli 56-53, a nakon promašene trice Sandra Rašića i dva pogođena slobodna bacanja Crusola rasplinuli su se hrvatski snovi o velikom iznenađenju. Lovro Gnjidić sa 13 koševa i Lukša Buljević sa 12 bili su najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji, dok je Francuze predvodio Moussa Diabate sa 19 poena i 13 skokova.

Francuzi u četvrtfinalu idu na Tursku, a hrvatskim košarkaškima slijedi borba za redoslijed od 9. do 16. mjesta i za opstanak u A diviziji ove dobne skupine, za što će trebati izbjeći posljednje tri pozicije. Opstanak mogu osigurati već pobjedom nad Italijom, a ta je utakmica na rasporedu u četvrtak (15.45 sati).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije