Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN VULIĆ:

Mladi igrači misle da mogu igrati s najboljima, a onda tresnu na zemlju

Zoran Vulić
Ivo Čagalj/PIXSELL
24.08.2014.
u 21:45

– Dobna se granica pomaknula, igrači sve brže stasaju. Za one koji su pravi nikada neće biti straha - kaže Vulić.

Selekciju u kojoj igraju Halilović, Brodić, Murić i ostali, kao izbornik igrača do 19 godina preuzeo je Zoran Vulić i oplemenio je još nekim igračima. Vulić je oduvijek imao osjećaj za mlade igrače.

– Dobro je da mladi igrači idu svojim putem. Važan je razvoj, a u inozemstvu će se sigurno bolje razviti nego kod nas. Nažalost, uvjeti za rad su puno bolji, a važno je da ih svi ti klubovi žele. I da se razvijaju pravilno. Oni koji odu van tako mladi i misle da mogu igrati s najboljim igračima svijeta, brzo tresnu na zemlju. Preko noći se ništa ne može. Evo vam primjer Roguljića koji je igrao u trećoj, sada je u drugoj ligi, a sljedeće sezone će sigurno u prvu ligu Austrije. Ili Halilović, Barcelona će ga u B momčadi pripremati. Ne mogu rani odlasci sputati njihov razvoj, ako su ti igrači pravi oni će se dokazati i za koju godinu bit će u najboljoj selekciji. Oni koji ne uspiju vani i ne vrijede pa neće ni konkurirati za A-selekciju – smatra Vulić, kojemu se ti odlasci sa 16-17 godina čine preranima.

Vulić, ali i drugi stručnjaci, u tome ne vidi ništa čudno.

– Dobna se granica pomaknula, igrači sve brže stasaju. Za one koji su pravi nikada neće biti straha - kaže Vulić.

>> Kako je Robert Murić između Reala, Bayerna i Chelseaja izabrao Ajax

Komentara 5

DU
Deleted user
22:22 24.08.2014.

Koji je razlog ranih odlazaka? Mišljenja sam da je razlog u platnim listama roditelja. Dakle nije na vidiku bolje stanje.

KO
Komacero
22:55 24.08.2014.

Vulic nikad nije bio pametan covjek kamoli dobar trener.Dali je Halilovicu bolje igrat u ligi prvaka sa Dinamom ili za b momcad Barce.Di je sad Rebic da otiso u Dinamo igro bi za koju godinu u velikom klubu ovako ce propast i on i Halilovic i jos njih puno.Jedno je lova ali zar Dinamo placa kikirikijem.Kakvi igraci takvi treneri bez mozga

Avatar cluesblues
cluesblues
00:15 25.08.2014.

veli vulic: "dobro je da igraci idu svojim putem…u inozemstvu ce se vrze razvijati"…a onda novinar veli na kraju teksta kakoda se vulicu ti odlasci ipak cine preranima…pa marsicu daj se odluci, ili je vulic za odlaske ili nije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije