Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP do 17 godina

Mladi Hrvati startaju pred 47.000 gledatelja

Josip Brekalo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.10.2015.
u 09:40

Brekalo
: Poznajemo se i možemo napraviti velike stvari.

Reprezentacija do 17 godina dosad je igrala na velikim stadionima kao što je Old Trafford, slavila brojne pobjede, no sad je pred njom pravi ispit. Jedno su turniri, pogotovu klupski na kojima je igrala ta generacija uglavnom sastavljena od igrača Dinama (12 je plavih u Čileu od 21 igrača), a drugo je Svjetsko prvenstvo. Ta je vrsta ove godine igrala na Euru u Bugarskoj, uvjerljivo prošla skupinu, ali onda u četvrtfinalu ispala od Belgije na jedanaesterce, da bi ipak u odlučujućoj utakmici pobijedila Italiju i izvadila vizu za SP u Čileu. Tamo je čeka pravi spektakl.

– Bit će pun stadion, očekuje se 47.000 gledatelja jer je Čile još u euforiji nakon osvajanja Copa Americe. To je našim dečkima velika nagrada – kazao je izbornik Dario Bašić.

– Nikad nisam igrao pred toliko ljudi, ali to nas veseli. Odlično se poznajemo, možemo napraviti prave stvari – dodao je napadač Josip Brekalo.

U Čileu je na posljednjoj pripremnoj utakmici Hrvatska pobijedila Meksiko sa 4:3, nadamo se da su novi 'Čileanci' posložili obranu za susret koji se po našem vremenu igra u noći sa subote na nedjelju, sat vremena iza ponoći. Prijenos je na Eurosportu 2.

>> Ovo su stadioni na kojima se igra Svjetsko prvenstvo U-17

Komentara 3

Avatar kesizubac
kesizubac
10:05 17.10.2015.

Držim palčeve za hrvatsku mladost....

MT
mladen.turcic
19:33 17.10.2015.

ajmo momci,dajte sve od sebe:-)

IK
Ikonoklast
13:12 17.10.2015.

kuhinja mamic, recept jozak i basic...mladi dinamo u-17 pojacana s dva igraca lokomotive...samo cekamo prvih jedanaest...da hrvatska...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije