Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKINA SJAJNA PREMIJERA

Mlada slovenska zvijezda učinila što nikome nije pošlo za rukom 58 godina

Luka Dončić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
04.04.2019.
u 19:00

Jedini čovjek u povijesti NBA lige kojem je to pošlo za rukom u prvoj sezoni bio je legendarni Oscar Robertson u sezoni 1960./61. Dakle, prije čak 58 godina što je možda i najimpresivnije ostvarenje mladog, ali iskusnog "Luke Magica"

Luka Dončić se ne zaustavlja. Europljanin s uvjerljivo najbržim procesom prilagodbe u povijesti NBA lige u sinoćnjem je porazu protiv Minnesote utrpao 27 koševa uz koje je dodao 12 skokova i šest asistencija za 32 minute na parketu.

Nije to ništa novo ni spektakularno za Dončića, imao je nekolicinu boljih partija, no ostvarenje koje je sinoćnjim brojkama postigao tjera nas na gledanje duboko i daleko u povijest elitnog košarkaškog natjecanja, što je za Dončića već nekako postala i specijalnost.

Luka Dončić
1/6

Naime, 20-godišnji Slovenac je brojkama protiv Timberwolvesa samo četiri utakmice prije kraja sezone osigurao završni prosjek na minimalno 20 poena, sedam skokova i pet asistencija po utakmici.

Jedini čovjek u povijesti NBA lige kojem je to pošlo za rukom u prvoj sezoni bio je legendarni Oscar Robertson u sezoni 1960./61. Dakle, prije čak 58 godina što je možda i najimpresivnije ostvarenje mladog, ali iskusnog "Luke Magica".

Od svih silnih ostalih rekorda koje je bivši vođa Real Madrida ostvario u NBA-u, valja izdvojiti onaj najrecentniji. Proteklog tjedna je protiv Sacramenta ostvario svoj sedmi 'triple-double' učinak NBA karijere, čime se izjednačio na prvom mjestu svih vremena s Magicom Johnsonom kada gledamo igrače do 21 godine.

Čak i ako taj rekord ne sruši ove sezone, Luka se ne mora žuriti jer još je nešto više od deset mjeseci preostalo do njegovog 21. rođendana. Nitko ne može demantirati da Dončić pruža jednu od najboljih rookie sezona svih vremena, ako ne i najbolju.

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Ključne riječi

Komentara 2

DA
dair
20:20 04.04.2019.

Luka Dončić pa još Slovenac:)))) a kad se raduje tri prsta uvis :)))

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
19:29 04.04.2019.

Tako mala država a drma velikom Amerikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije