Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U- 21

Mlada reprezentacija za EP nema nekih zvučnih imena poput Palaverse i Ćorića

25.05.2019.
u 08:55

Hrvatska na Euru nastupa prvi put nakon 2004. godine, a eventualni plasman u polufinale značio bi premijerni odlazak na Olimpijske igre, u Tokio sljedeće godine

Na Gračanovu popisu za EP nema nekih zvučnih imena, poput Ante Ćorića iz Rome, Karla Letice iz Club Bruggea te budućeg igrača Manchester Cityja Ante Palaverse, no nijedan od njih nije imao znatnu minutažu ove sezone pa izbornik tu nije imao nikakve dvojbe.

Na žalost, ni kapetan i lider reprezentacije Alen Halilović nije se naigrao u Standardu iz Liegea (14 nastupa ili samo 635 minuta, bez ijednoga pogotka, jedna asistencija), ali Alen je u nacionalnoj momčadi uvijek nadahnut i praktički nezamjenjiv.

1/5

Neusporedivo veća Gračanova muka je činjenica da mu je prvi napadač Marin Jakoliš u dresu austrijske Admire Wacker ove sezone postigao tek jedan jedini pogodak u 25 nastupa!?

– Pozvali smo 25 igrača (na EP idu 23, nap. a.) s obzirom na neke ozljede, a nije isključeno ni da se netko ozlijedi u nadolazećem razdoblju. Na svim smo pozicijama pokušali imati po dvojicu igrača, dok na desnom beku imamo igrače koji mogu biti i stoperi – objasnio je izbornik Gračan i dodao:

– Najmanje problema imamo u veznom redu, svi dobro igraju u kontinuitetu. Što se napada tiče, Jakoliš je bio dobar u kvalifikacijama, ali nema kontinuitet te smo pozvali i Kulenovića pa ćemo vidjeti tko će naposljetku ići na Europsko prvenstvo.

Hrvatska na Euru nastupa prvi put nakon 2004. godine, a eventualni plasman u polufinale značio bi premijerni odlazak na Olimpijske igre, u Tokio sljedeće godine.

– Ova generacija to može, a vodilja nam je seniorska reprezentacija; uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu možemo do cilja. Naravno da će biti teško u skupini, ali treba biti optimist, igrači jedva čekaju natjecanje i bit će dovoljno motivirani i disciplinirani – zaključio je Gračan.

Igrači koji su na popisu, vratari: Josip Posavec (Hajduk), Ivo Grbić (Lokomotiva), Adrian Šemper (Chievo); braniči: Duje Ćaleta-Car (Marseille), Borna Sosa (Stuttgart), Filip Benković (Celtic), Petar Mamić (Rijeka), Filip Uremović (Rubin), Nikola Katić (Glasgow Rangers), Domagoj Bradarić (Hajduk), Toni Borevković (Rio Ave), Branimir Kalaica (Benfica), Marijan Čabraja (Gorica); vezni: Nikola Vlašić (CSKA), Ivan Šunjić (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Toma Bašić (Bordeaux), Nikola Moro (Dinamo), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (CSKA); napadači: Alen Halilović (Standard), Josip Brekalo (Wolfsburg), Marin Jakoliš (Admira Wacker), Robert Murić (Rijeka), Sandro Kulenović (Legia).

Reprezentativci se okupljaju 3. lipnja u Velikoj Gorici, odakle odmah putuju na pripreme u Medulin. U Puli će 12. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu s Danskom, a na Euru u San Marinu sudarit će se s Rumunjima (18. lipnja), Francuzima (21. lipnja) i Englezima (24. lipnja). 

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?, pogledajte u videu na vrhu teksta

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije