Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi se nadao

Mitu se u 45. godini vraća nogometu: Uskoro će opet igrati ispred osječke publike!

Dumitru Mitu
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
29.01.2020.
u 15:12

Mitu je osvojio pet trofeja u Hrvatskoj, dva prvenstva i tri kupa, s tim da je jedini čovjek koji je u Hrvatskoj osvojio kup s tri različita kluba (Osijek, Dinamo i Rijeka).

Legendarni veznjak HNL-a Dumitru Mitu vraća se u hrvatski nogomet dva tjedna uoči 45. rođendana.

Čak 14 godina nakon što je napustio Prvu HNL, Rumunj s hrvatskim državljanstvom branit će grb hrvatskog kluba, no ovog puta je riječ o niželigašu - osječkom Metalcu koji se natječe u 1. županijskoj ligi Osječko-baranjske županije.

Igrao je profesionalni nogomet do 2009. godine, a nakon toga je otišao u trenerske vode te povremeno igrao za rumunjske niželigaške klubove. Poziv njegova kuma Bore Ivkovića, inače predsjednika Metalca, bio je dovoljan za povratak u Hrvatsku.

Mitu je osvojio pet trofeja u Hrvatskoj, dva prvenstva i tri kupa, s tim da je jedini čovjek koji je u Hrvatskoj osvojio kup s tri različita kluba (Osijek, Dinamo i Rijeka).

Ključne riječi

Komentara 2

BL
Blender
09:48 30.01.2020.

Moj deda bi ponovno zaigrao, tek mu je 76 i veli da se osijeca kao mladic. Problem je u tome da bi ga mozda Hajduk potpisao ali deda nece u Hajduk :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije