Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martin Novoselac

"Mislili su da sam invalid, a odigrao sam 104 utakmice"

'martin2_nnn_spo_0690910'
'I\\u0300A\\u0301E\\u0302N\\u0303C\\u0'
07.09.2010.
u 08:44

- U tri sezone nisam propustio ni jednu utakmicu za Olympiacos! Iako, kao ni danas, kosu nisam sušio fenom, nikada se čak nisam ni prehladio.

Šef mladih selekcija u HNS-u Martin Novoselac (60), poput Velimira Zajeca, u Grčkoj je velika zvijezda. Novoselac je na početku 80-ih bio lider Olympiacosa, s kojim je osvojio tri naslova prvaka zaredom te jedan kup. U Pireju ga smatraju najboljom peticom koja je ikada igrala u crveno-bijelom dresu.

– Osim trofejima, najviše se ponosim time što u tri sezone u Grčkoj nisam propustio ni jednu jedinu utakmicu za Olympiacos! – kaže Martin.

Zar ni crveni karton, ni ozljeda, ni prehlada...?

– Ništa! Iako nikada dok sam bio igrač, pa ni danas, kosu ne sušim fenom, nikada se čak nisam ni prehladio. S godinama sam razvio imunitet i ostao zdrav.

Martinov dolazak u Pirej 1980. godine bio je isprepleten kontroverzama. Dočekan je s velikim sumnjama.

– Neki naši "dobronamjerni" novinari tada su Grcima plasirali vijest kako iz Dinama dolazi igrač načet ozljedama, zapravo invalid, iako to nije imalo veze s istinom. I bili su Grci skeptični prema meni sve dok nisam odigrao prvu utakmicu. Sjećam se kako smo se vratili s priprema u austrijskom Linzu i odmah igrali prijateljski susret s nekim niželigašem u Pireju. Bio sam sjajno raspoložen za igru, krenulo me od prve minute, znate oni moji slalomi iz drugoga plana... I poslije 15-ak minuta svi su na stadionu ustali i pljeskali mi! Tako sam već u prvoj utakmici osvojio navijače i uvijek im ostao ljubimac.

U Panathinaikosu vas baš nisu voljeli.

– Iako je to suparništvo golemo, nikada nisam bio omražen na "drugoj strani", zato što nisam davao zapaljive izjave i bio nekorektan prema Panathinaikosu. To su u Ateni znali cijeniti.

Najdojmljiviji događaj u Grčkoj za Novoselca je bila tragedija sa stadiona Karaiskakis 1981. godine kada je u navijačkom stampedu poginuo 21 navijač Olympiacosa.

– Bilo je to poslije utakmice s AEK-om, za koji su igrali Bajević i Vladić, a u kojoj smo pobijedili 6:0. Došao sam kući sa stadiona ne znajući što se dogodilo i tek na televiziji vidio sam obraćanje grčkoga premijera poslije te tragedije – zaključio je Martin Novoselac, igrač sa 104 nastupa i besprijekornom karijerom u najvećemu grčkome klubu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije