Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA JE KONAČNA

Mišković odnio veliku pobjedu unatoč podatku koji silno brine uoči utakmice godine

Moskva: Damir Mišković na polufinalnom susretu SP-a Hrvatska - Engleska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
16.10.2019.
u 18:06

Reprezentacija na Rujevici još nikad nije ispunila stadion do posljednjeg mjesta

Utakmica kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Slovačke 16. studenoga ipak će se odigrati na riječkoj Rujevici! Obznanio je to HNS na službenim stranicama nakon nekoliko dana nagađanja oko toga da bi se utakmica mogla preseliti na Maksimir.

Rujevica nikad nije bila puna

HNS otkriva kako je rukovodstvo razmatralo opciju igranja na većem stadionu, ali je ostao pri odluci sa sjednice od 11. srpnja da se utakmica dodijeli Rujevici, kako bi sva četiri najveća hrvatska grada dobila po jednu utakmicu u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Podsjetimo, nakon što je postalo jasno kako će utakmica protiv Slovaka, naša zadnja u ovim kvalifikacijama, postati ključna jer se još nismo plasirali na Euro, u HNS-u su počeli kalkulirati s mogućom promjenom domaćinstva, a i igrači naše reprezentaciji govorili su kako za ključne utakmice žele najbolji travnjak i najbolji stadion.

Također, u Maksimiru bi bilo tridesetak tisuća navijača, a na Rujevici je maksimalni kapacitet 8200 sjedalica. Doduše, reprezentacija na Rujevici još nikad nije ispunila stadion do posljednjeg mjesta.

Protiv Engleske u Ligi nacija zbog kazne se igralo pred praznim tribinama, protiv San Marina 2016. bilo je 3600 navijača, protiv Finske 2017. u odlučujućoj utakmici za plasman na SP ostalo je tisuću praznih stolica, a i na Jordanu prošle godine, svega tri mjeseca nakon što su vatreni postali svjetski doprvaci, na Rujevicu je stiglo tek 4800 navijača.

No, uvjereni smo kako će ovaj put Rujevica konačno biti ispunjena do posljednjeg mjesta, jer ulog je najveći mogući.

Imat će idealne uvjete

- Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu. Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske, no ostalo se pri ranije zauzetom stavu. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici Saveza - poručili su iz našeg nogometnog saveza.

Odigravanje utakmice na Rujevici velika je pobjeda i Damira Miškovića, čelnog čovjeka HNK Rijeke i dopredsjednika HNS-a koji je bio izuzetno protiv promjene domaćinstva, za razliku od nekih njegovih kolega iz Izvršnog odbora, koji su zagovarali preseljenje utakmice u Maksimir. Kao što je i dosta igrača zagovaralo Maksimir.

Još u utorak navečer Zagreb je bio najizgledniji domaćin, ali Miškovićeva snaga i potenciranje da se ne izigra Riječane na kraju je ipak presudilo.

Komentara 5

DU
Deleted user
18:24 16.10.2019.

E moj kuharu od novinara.

VK
vječni krojf
19:48 16.10.2019.

Hm ,napraviti pakao slovacima na tribinama.Kakav pakao može napraviti šaka jadnika na tribinama,možda bacanjem pirotehnike?Na takvim stadionima je i gostima ispod časti igrati,ipak su to dvije reprezentacije.Misković bi odnio pobjedu kada bi napravio stadion barem za 20 tisuća gledatelja,8200 imajuu na primjer klubovi Njemačke 4 lige.

Avatar babas
babas
07:50 17.10.2019.

Jordan i Finska bi sigurno napunile Maksimir,hehehe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije