Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poljud

Miše već gotov, vodit će juniore, a na Poljudu pikiraju - Katanca!

'06.05.2011 , Siget ,  Zagreb - 28.kolo Hrvatskog prvenstva izmedju domacina Hrvatski Dragovoljac i gostiju Hajduka . Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
07.05.2011.
u 20:04

Malešovi savjetnici već su krenuli u akciju te preko veza u Sloveniji pokušavaju doći u kontakt s izbornikom UAE

Ante Miše završio je epizodu na klupi trenera prve momčadi Hajduka. To više nije sporno. Uostalom, pismo koje je pročitao nakon tuge i jada bijelih u dvoboju protiv Hrvatskog dragovoljca, a u kojem je osuo paljbu na igrače i praktički otvorio lov na glave, sve kazuje.

– Pitanja koja biste mi postavili trebate uputiti na drugu adresu, a to su igrači. Oni vam vjerojatno mogu sve objasniti i dati odgovore na vaša pitanja, jer oni su odgovorni za situaciju u kojoj se nalazi Hajduk. Jedino što mogu ponuditi igračima dalje je rad, vojnički dril i ništa više – rekao je Miše.

Trebali bi biti kažnjeni

No, on će ih drilati još dva tjedna dok ne završi prvenstvo i onda će se preseliti na klupu juniorske momčadi. Takav je dogovor postignut još kada je Miše dolazio umjesto Gorana Vučevića. Njegov glavni cilj bio je dolazak u Hajduk, znao je, bez obzira na ono što je govorio, da ne može puno toga napraviti s raštimanom, razbijenom momčadi koja je izgubila sve ambicije. Još jednom je pokazao lukavstvo, zato nije ni potpisivao ugovor, već je radio tek za premije. Iskreno, za rezultat koji je postigao treba biti kažnjen, baš kao i cijela momčad, a njegovo vođenje prve momčadi ostat će zapamćeno kao još jedan rezultatski minus. Prije dvije godine, pored već "mrtvog" Zdravka Mamića i Dinama, prosuo je prvenstvo, a sada je na pragu gubitka drugog mjesta.

Kate vječni kandidat

Dakle, Hajduk traži trenera koji će povesti bijele na pripreme za novu sezonu. Kao prvi izbor nove uprave spominje se slovenski strateg Srečko Katanec. Njegov telefonski broj poljudski činovnici tražili su preko malonogometnih veza u Slovenskom nogometnom savezu. Sada je puno onih koji se žele dodvoriti predsjedniku Hrvoju Malešu, dati mu savjet, obaviti čak preliminarne razgovore.

Katanec je izbornik reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, za kormilom 111. reprezentacije svijeta sretan je utoliko što prima oko pola milijuna eura po sezoni i željan je rada u Europi. Hajduk ga je već nekoliko puta tražio. Puno je onih koji smatraju da jedino željezna disciplina koju Katanec provodi može pomoći Poljudu. Skup je, sklon sukobima, ali slovi kao tip kojeg zanima samo rad, red i rezultat. Pitanje je trenutka kad će se netko u Poljudu sjetiti i izbornika Crne Gore. ž

Zlatko Cico Kranjčar je u odličnim odnosima s Hajdukom. I premda postiže sjajne rezultate s Crnom Gorom, našao bi načina da dođe u Poljud dobije li poziv.

I treće je rješenje domaće, Ivan Katalinić, koji je napravio čuda u susjednom Splitu, a moguće je i da preskoči Hajduk na tablici. Katalinić ima ugovor, ali važniji mu je dogovor s predsjednikom Žužulom, a Hajduk bi preuzeo samo uz njegovo dopuštenje.

U međuvremenu valja sastaviti momčad koja će dočekati Barcelonu, ali što je još važnije, momčad koja će napokon parirati Dinamu. Sportski direktor Ivica Kalinić otišao je u Makedoniju, nekoga i nešto gleda, ali bilo bi pametnije da napravi reda u Poljudu. Najprije treba potjerati 70 posto aktualnog igračkog kadra, isplatiti ga, izgubiti novac ako treba. Jer, sav novac koji primaju oni koji sada igraju i sebe nazivaju igračima Hajduka, bačen je novac.

5 momčadi vodio je Katanec: Goricu i Olympiacos te reprezentacije Slovenije, Makedonije i UAE

Na konferenciji za novinare

"Volim sve igrače, cijenim ih i poštujem kao ljude, ali vrijeme je da pokažu da su muškarci i da sami nađu izlaz iz situacije.

O stanju u Hajduku

"Dio krivice snosim ja, ali više se stidim, jer taj osjećaj u duši nešto je grozno. Duša mi je smrvljena.

Komentara 5

DU
dubrovnik2011
20:20 07.05.2011.

******ce doc samo ako je lud,ostavit dubai i abu dhabi i izvor nafte na kojem sjedi radi malesa,stimca,sinovcica i keruma.i jos pritom da ga plate 200,300 tisuca eura,a hrabaru nisu htjeli dat koliko je trazio.dajte se prekrizite

Avatar Mikro
Mikro
21:29 07.05.2011.

Ma samo treba zamjenit ove klipane sa onim mališanima koji su na Hajdukovoj internetskoj stranici!

OB
-obrisani-
21:19 08.05.2011.

Zaista mi nije jasno što se stalno gazi po igračima....pa budale moraju već jednom shvatiti da za Hajduk ne igraju Messi,Ronaldo Iniesta i ostali nego jadnici kojima je pokazano vrh umijeća!Ergo ako netko od tih pametnjakovića kokji bi kaznili igračee misli da se kravu može naučiti plesati valcer onda se ispričavami predlažem ih za Nobelovu nagradu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije