Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - LEVSKI

Miše: Bijeli imaju igru i favoriti su protiv Bugara

Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
13.07.2017.
u 12:03

Hajduk bi protiv Bugara trebao istrčati u ovoj postavi (4-3-3): Stipica – Tudor, Nižić, Lopez, Memolla – Radošević, Savvas, Hamza – Vlašić, Erceg, Futacs.

Hajduk će novu europsku sezonu otvoriti (nadamo se ne i zatvoriti) na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju, kapaciteta 5200 gledatelja, što je barem četiri puta manje od dočeka kakav bi Bugari imali na Poljudu. Ako je Splićanima neka utjeha, Levski će za tjedan dana kod kuće protiv Hajduka igrati bez gledatelja.

– U Sofiji je u rujnu 1999. godine bila neopisiva vrućina, igrali smo pred trideset tisuća gledatelja i zasluženo smo izgubili. Levski je u tom trenutku bio puno bolji od nas – prisjetio se Hajdukova poraza prije 18 godina tadašnji igrač bijelih Ante Miše.

Danas je situacija ipak nešto drukčija i Miše vidi Hajduk kao favorita u dva ogleda s Bugarima.

Jači nego lani

– Hajduk je jači nego što je bio u prošloj sezoni. Nitko nije otišao, momčad je uigrana, imali su imali dovoljno vremena da se međusobno osjete na terenu, priviknu jedni na druge, prihvatili su trenerove ideje i stil igre i Hajduk danas zaista izgleda kao ozbiljna, respektabilna momčad – dodaje Miše.

Tvrdi kako je Marko Futacs još uvijek najveće Hajdukovo pojačanje.

– Mađaru je trebalo vremena za oporavak od ozljede, za adaptaciju, i nakon toga prometnuo se u glavnoga igrača, bio je najbolji strijelac lige. To je pravi igrač. Usto, pronašli su pravu poziciju i Vlašiću, što je također dobitak – nastavlja Miše.

Je li Hajdukov hendikep što je njegov trener Joan Carrillo u 49. godini debitant u europskim utakmicama?

– Carrillo je prije radio u Mađarskoj, stekao je određeno iskustvo, trener je bez amplituda u nastupu; niti je euforičan u pobjedi, niti depresivan u porazu. Staložen je, ima svoj stav i svoj plan – ističe Miše, koji je smatra kako dvoboji s Levskim nisu “biti ili ne biti” za Hajdukovu sezonu.

Bugari su u prošlom prvenstvu bili trećeplasirana momčad, vodi ih domaći stručnjak, 45-godišnji Nikolaj Mitov, kompletna momčad vrijedi 9,3 milijuna eura (Hajdukova 22,9), a najskuplji igrač im je Slovak, kapetan Roman Prochazka, s tržišnom vrijednošću od 1,2 milijuna eura.

Poput Hajduka, i Levski je u prijelaznom roku doveo jednoga Španjolca, također nekada člana Barcelone B i Rayo Vallecana (kao i Hajdukov Borja Lopez), sada već pomalo ocvaloga, 32-godišnjeg vezista Jordija Gomeza.

Igrao za Wigan i Sunderland

Respektabilna je Španjolčeva brojka od čak 131 nastupa u engleskoj Premijernoj ligi za Wigan i Sunderland.

Hajduk bi protiv Bugara trebao istrčati u ovoj postavi (4-3-3): Stipica – Tudor, Nižić, Lopez, Memolla – Radošević, Savvas, Hamza – Vlašić, Erceg, Futacs.

Sudi Šveđanin Mohammeda Al-Hakim. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije