Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DYNAMITE FIELD Mirko Filipović udarcem u koljeno srušio divovskog Hong Man Choija

Mirko: Poštedio sam ga, vidio sam da je gotov

31.12.2008.
u 12:40

Neće biti plesa za Techno Golijata, niti je pobijedio, niti je nakon Mirkova udarca u koljeno u stanju plesati. Cro Cop je nakon Boba Sappa na pod srušio još jednog gorostasa, 218 centimetara visokog i 150 kilograma teškog Korejca Hong Man Choija.

Tražio je Mirko prolaz tijekom većeg dijela prve runde, a tada je jedan, mogli bismo reći, pomalo i sretno izveden udarac sjeo na unutarnju stranu koljena divovskog Korejca koji je trenutačno pao na pod gledajući odozdo kako sudac završava borbu.

Pomalo dosadna, ali pametno odrađena borba
I može Mirko biti ponosan na sebe i na način na koji je odradio ovu, po mnogočemu zahtjevnu borbu. Svi koji su gledali sam početak prijenosa, odnosno sučeljavanje Mirka i Choija, primijetivši drastičnu razliku u visini, mogli su zaključiti kako ovo neće biti šetnja po oblacima za Cro Copa.

Znao je to i Mirko, te je od samog početka oprezno pristupio borbi. Nije srljao, niti pokušao pod bilo koju cijenu nokautirati Choija. I bila je to pametna odluka budući da je Korejac na svaki Mirkov pokušaj udarca pokušao uzvratiti svojim dugim rukama koje udaraju poput maljeva, iako često ti pokušaji izgledaju krajnje smiješno i nespretno.

- Moj osnovni taktički plan bili su niski udarci nogom, ali sam pokušao i jedan high-kick, te udario i dva middle-kicka kako bi ga natjerao na što više razmišljanja o tome otkuda mu sve dolazi opasnost - rekao nam je Mirko nakon borbe.

Sjelo je nekoliko udaraca s obje strane, ali ne toliko ozbiljnih da bi uzdrmali bilo kojeg od dvojice boraca. Mirko je više pokušavao nogama, očekivano, dok je Choi uglavnom koristio ruke. I jedan od tih udaraca nogom napokon je pogodio pravi cilj. Svi pokušaji udaraca u tijelo odbijali su se od Choija, ali precizno pogođen udarac u unutarnju stranu desnog Korejčeva koljena označio je pad golijata i početak Mirkova slavlja. Znao je i Mirko odmah da se Choi nakon tog low-kicka više neće dizati.

- Ona dva middle-kicka su bila dosta snažna, no očito ga nisam pogodio sasvim u jetru jer bi inače pao. Ali, nakon tog low-kicka vidio sam po njegovom izrazu lica, po grimasi, da ga je gadno zaboljelo. Da nije tako, skočio bih na njega i dovršio borbu šakama. No, vidio sam i po njegovom licu i po reakciji suca da je to bio zadnji udarac u ovoj borbi - kazao je Mirko.

Operacija koljena
Zahvalio je Cro Cop japanskoj publici i otkrio im kako ga nakon ove borbe čeka operacija koljena te da je usprkos problemima pristao na borbu.

- Zahvaljujem publici na potpori i organizaciji Dream što su mi ponudili ovu borbu. Morao sam se boriti pametno jer to je bio jedini način da svladam ovako visokog i jakog protivnika - praktički se ispričao Mirko na nešto manje atraktivnoj borbi japanskoj publici, a da je to tako i bilo, dokazuju i opomene obojici sudionika zbog pasivne borbe.

Mirko se u Zagreb vraća odmah nakon borbe, već u četvrtak, i sve što će napraviti je odložiti svoje stvari i istu se večer zaputiti prema Tarumatologiji u Zagrebu kako bi tamo prenoćio i pripremio se za operaciju desnog koljena.

Želimo mu brz oporavak nakon operacije i što skoriji povratak borbama. I svaka mu čast na hrabrosti i velikoj pobjedi! Postao je Cro Cop krvnik velikih, ali zaista velikih boraca. Od Sappa do Choija. Tko je sljedeći?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije