Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
62 2°C
  • kentie:

    Bravo lisabon, bravo...vjerojatno je ironman frustriran što kao student na privremenom boravku u Zagrebu, nije dobio mjesto u studomu na Savi. A Novosel je to ruglo od studoma, pače rupu pretvorio u moderni studentski grad, ili campus kako vam drago, ... prikaži još!o, po najsuvremenijim standardima američkih sveučilišta.

  • kentie:

    E moj novinare uredniče, uredniče....pozabil si da se u okviru Zagija i Univerzijade, konačno i za sva vremena riješila sveučilišna i nacionalna bibilioteka, zar ne. I da je u godini dana izgrađena u kompletu i otvorena uoči Univerzijade AD 1987. ... prikaži još! Glavni izvođač radova bila je Tehnika d.o.o. Zagreb, urbi et orbi. S velikim ponosom i radošću navratim u tu instituciju, obožavam tamo sjediti makar i pet minuta s velikim ushitom, jer sam svjestan da je svaka minuta ogromnih napora da se taj spomenik moderne arhitekture realizira, imala smisla za sva vremena. Istovremeno pohvala gradonačelniku Bandiću koji je izgradio čuvene fontane, koje sad u turističko-marketinškom smislu samo pojačavaju Zagreb kao turističku destinaciju broj 1 u Jevropi.

  • kentie:

    Glede NSB-a i njezine povijesti. Sad ide 30 godina kako je NSB puštena u pogon. I gle ko za vraga, nitko da se dosjeti i prisjeti da svečanim koncertom i prigodnom svečanošću obilježi taj datum, dapače i tjedan otvorenih vrata ... prikaži još! NSB-a. Dakle ispred fontana, svira simfonijski orkestar Muzičke akademije pod ravnanjem najnadarenijeg i najboljeg studenta apsolventa Muzičke akademije, smjer: kompozicija i dirigiranje. Čuvenu akademsku pjesmu Gaudeamus pjeva mješoviti zbor Muzičke akademije. Zatim na platou ispred Muzičke akademije, kvartet naših čelista: Ana Rucner, Monika Leskovar, Luka Šulić i Sjepan Hauser sviraju bar dvije kompozicije posebno napisane za tu prigodu. Još bih kao šlagvort dodao kao petog i prof. Valtera Dešpalja jer svi ovi prednici su bili njegovi studenti na Akademiji. Ufff....o Aljoši Juriniću da i ne govorim. On bi posebno na klaviru na platou ispred NSB-a izveo bar dvije kompozicije. I to sve u počastB NSB-a jer ti talentirani mladi ljudi su nesumnjiva posljedica te institucije.

Još iz rubrike Sport

Ljubavnica
MIJENJAM ŽENU

VIDEO Uhvaćeni u preljubu? Njihova reakcija kada su shvatili da ih snima kamera postala hit!

Patrik Ligetvari
Europsko prvenstvo

Mađari svladali Slovence i totalno zakomplicirali stvar u drugoj skupini

3
Ema Carević
Propuštene prilike

Porazom od Slovačke hrvatske vaterpolistice ostale bez četvrtfinala na EP-u u Budimpešti