Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO COP Nakon pobjede nad divom, zbog prehlade odgodio operaciju koljena za 11. siječnja

Mirko Filipović: Borbama se vraćam za šest mjeseci od operacije

01.01.2009.
u 19:26

Iako je Cro Cop u ring ušao s koljenom kojem bi prijetila katastrofa i na rekreacijskom haklu, iz ringa je s razvaljenim koljenom izašao njegov protivnik. Šesti udarac u lijevo koljeno Hong Man Choija donio je Mirku Filipoviću 24. pobjedu u slobodnoj borbi na način koji nije popularan, ali je učinkovit. Cro Cop je iz borbe izašao neokrznut.

Nogom gađao jetru
- U jedinom klinču u kojemu smo bili, suočio sam se s nikad jačim čovjekom. Pa on je Fjodora s lakoćom bacio. Zato ga nisam smio napadati šakama, da me ne uhvati i svom težinom padne preko moga desnoga koljena. Morao sam izbjegavati razmjenu udaraca, što više se kretati i udarati suparnika po nogama. Bila je to jedina dobitna formula - rekao je Filipović.

Majka i supruga u stalnom strahu


Od 2001. Mirko je samo dvaput Novu godinu dočekao u društvu obitelji, koja strepi svaki put kada se bori. Dok su supruga Klaudija i majka Ana grizle nokte, baka Đurđa je vani šetala s njegovim sinom Ivanom (5).
- Danima sam plakala nakon što sam saznala s kim se bori. Pokušavala sam ga odgovoriti od te borbe, rekla sam mu da se nema komu opravdavati jer sustav u njega nije ulagao. No, Mirko se ne želi povući pobijeđen. Priželjkujem da se što prije oporavi, odradi još borbu-dvije i ostavi se napokon toga. No, dok god on to želi, mi moramo trpjeti - rekla je Mirkova majka Ana.

- Desna noga mi već mjesecima služi samo za hodanje, pa su ti niski udarci po nogama bili osnovni taktički plan. Nije atraktivno, no to sam morao činiti u takvu stanju i protiv takvoga diva. Pokušao sam i high-kickom i udario dva middle-kicka kako bi Choi mislio da mu odasvud prijeti opasnost. Ona dva poluvisoka udarca nogom bila su snažna, ali nisu pogodila jetru. Inače bi već tada pao - komentirao je Mirko meč.

Kada je udarcem u koljeno srušio 50 kg težeg i 33 cm višeg suparnika, Mirko ga nije stigao dokrajčiti rukama.

- Vidio sam da ga je gadno zaboljelo, po Choijevoj grimasi i sučevoj reakciji znao sam odmah da je to bio posljednji udarac.

Mirko je u ringu objavio da u petak ide na operaciju. Planirao je još u četvrtak uputiti se u Kliniku za traumatologiju gdje ga je u petak trebao operirati dr. Damir Hudetz. No, operacija je morala biti odgođena zbog jake prehlade. Liječnici su procijenili da je Mirkov imunitet preslab i da je mudrije zahvat odgoditi za 11. siječnja.

- Nakon sedam dana u bolnici, čekaju me dva-tri tjedna rehabilitacije u Selcu. Rekli su mi da bih se ponovo mogao boriti šest mjeseci nakon operacije.

Povratak za pola godine
Nakon istog zahvata na koljenu, Ivica Olić je 2005. godine pauzirao pet i pol mjeseci. Najbrže se oporavio Baggio, za 78 dana do nastupa, no sve ovisi o težini slučaja. Cro Copa čeka operacija prednjeg križnog i kolateralnog ligamenta. To je trebalo biti učinjeno još u srpnju, no Mirko je tada pristao samo da mu odstrane krhotine meniskusa, jer se htio boriti s Overeemom.

- Bio sam budala, trenirao sam već nakon 10 dana, povukla me želja za borbom s Overeemom. Tom se prilikom najbolje vidjelo koliko je Overeem dobar borac. Nokautirao je Harija s lakoćom i vjerojatno se jedini u svijetu može suprotstaviti Fjodoru - rekao je Mirko.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije