Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najtrofejniji predsjednik

Mirko Barišić: U godini jubileja Vaha mora prezimiti

\'sport...medjugorje...20.01.2011...nk dinamo, pripreme medjugorje...mirko barisic predsjednik nk dinamo foto: zoran grizelj vecernji list\'
Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
30.01.2011.
u 21:16

Imamo skupoga trenera i od njega u Europi očekujemo korak dalje u Europi, kaže 75-godišnji Dinamov predsjednik, s mandatom od 2000.

Kada ste prvi put bili na Dinamovoj utakmici, pitamo najtrofejnijeg predsjednika u stogodišnjoj povijesti Mirka Barišića (75).

– Bilo je to 1949. godine, kada sam kao 13-godišnjak bio na utakmici s Partizanom. Išao sam u školu u Zagrebu, stanovao kod tete, te sam često znao otići u Maksimir – prisjetio se Barišić, koji se javio telefonom iz turskoga Beleka, gdje prati Dinamove pripreme.

Sedam naslova prvaka

Jedini je Dinamov dužnosnik u dva navrata izabran za predsjednika: 1990. bio je član trojnoga predsjedništva, a od 2000. godine samostalno vodi klub. Od tada su plavi osvojili sedam naslova prvaka i šest puta bili su pobjednici hrvatskog kupa.

– Prvi put u Dinamovoj upravi bio sam angažiran 1. veljače 1967. godine, dakle u povijesnoj godini za ovaj klub. Tada sam upoznao glasovitog igrača Građanskog i Dinamova trenera Milana Antolkovića, istinsku legendu kluba – dodaje Barišić.

Kandidirat ćete se za još jedan predsjednički mandat?

– Ovo je izborna godina, Skupština će se održati na jesen, a o novom mandatu još nisam odlučio – kaže predsjednik.

Žalite li što Dinamo stoti rođendan neće obilježiti jakom međunarodnom utakmicom?

– Prigodnih utakmica sigurno će biti. Zbog povijesnih veza naša je obveza odigrati utakmice s mostarskim Zrinjskim i Širokim Brijegom, a nije isključeno da dogovorimo i utakmicu s nekim od europskih uglednika, Arsenalom ili Tottenhamom, ako uskladimo termine.

Kako ste postavili ciljeve u 2011. godini?

– Prvi cilj uvijek je naslov prvaka jer on jamči kvalifikacije za Ligu prvaka. Želja nam je, naravno, dvostruka kruna. Nikad neću reći "osvojit ćemo", nego da imamo veliku šansu jer respektiramo sve suparnike, premda odskačemo kvalitetom igračkog kadra i organizacijom.

Nema razilaženja

Je li ljeto 2011. godine europsko 'biti ili ne biti' za plave, Liga prvaka nameće se kao imperativ?

– Doveli smo skupoga trenera i imamo se razloga nadati plasmanu u Ligu prvaka, premda to ne postavljamo kao imperativ. Naša je obveza novi ulazak u Europsku ligu, a imperativ je ovoga puta korak više u odnosu na prošle sezone, dakle prezimljavanje. S Halilhodžićem želimo što dulje trajati u Europi. Tada bi to bila zaista najuspješnija godina u Dinamovoj povijesti.

Kako ste doživjeli najnovija razilaženja trenera i Zdravka Mamića oko Calella?

– Ne bih to nazvao razilaženjima, samo postavljanjem stvari u prave okvire. Trener nije doveden da odlučuje o klupskoj strategiji. On je odgovoran u dijelu za koji je dobro plaćen, a o poslovima u nadležnosti predsjednika uprave odlučivat će Mamić – zaključio je predsjednik Mirko Barišić.

Komentara 19

MA
matan91
07:17 31.01.2011.

Svake godine o istim stvarima pričaju. Mi moramo prezimit, mi moramo ovo, mi moramo ono. A samo raspordaju igrače.

OB
-obrisani-
11:08 31.01.2011.

da ziher, zrinjski, jakog li kluba...

BL
blueberry86
11:07 31.01.2011.

@dule taj zrinjski je zadnjih godina u europi uspješniji od hajduka, rijeke, slavena, osijeka zajedno.. a sasvim sam sigurno da bi vecina hr klubova osim dinama teško na kraj izlazila s njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije