Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK KLUBA

Mirko Barišić objasnio zašto je Dinamo smijenio Peteva

Zdravko Mamić, Mirko Barišić, Tomislav Marčinko
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
14.07.2017.
u 22:40

- Naše je viđenje da to nije to i zato smo se odlučili na takav potez – kazao nam je Barišić

Kakva 24 kaotična sata u GNK Dinamo! Prvo je u srijedu navečer smijenjen trener Ivajlo Petev, a onda je u četvrtak u 15 sati iz kluba otišao najbolje plaćeni igrač – Sammir! Hrvatski Brazilac odlazi u 2. kinesku ligu, u Wuhan Zall. Rasplet je to kojim su vjerojatno sretni u Dinamu, jer riješili su se najskupljeg igrača koji nije davao ono što se od njega očekivalo.

Odluka je sazrijevala

GNK Dinamo već je jučer u 9 sati priopćenjem potvrdio Večernjakovu ekskluzivu – da Ivajlo Petev (42) više nije trener plavih.

“GNK Dinamo i gospodin Ivajlo Petev sporazumno su dogovorili raskid suradnje. Od četvrtka, 13. srpnja, gospodin Petev više nije glavni trener Dinama. Ovim mu putem zahvaljujemo na suradnji, a o svim ostalim informacijama bit ćete na vrijeme obaviješteni”, piše na Dinamovim stranicama.

Dinamova predsjednika Mirka Barišića pitali smo što je zapravo u pozadini smjenjivanja Ivajla Peteva, zašto je ono došlo tako iznenada.

– Ne bih rekao da je odluka iznenadna, ona je sazrijevala... Petev je dobar trener i zanatski je svoj posao radio dobro, kao čovjek je u redu i o njemu ne mogu reći ništa ružno. Međutim, nogomet kao kolektivna igra zahtijeva puno više, da se od izvrsnih individualaca napravi odgovarajući sustav igre, a Petevu to nije uspjelo. Naše je viđenje da to nije to i zato smo se odlučili na takav potez – kazao nam je Barišić, koji je na licu mjesta pratio pripreme u Moravskim Toplicama.

A ondje plavi nisu sličili na ozbiljnu momčad, kao ni u jednom trenutku otkad je Petev preuzeo momčad, u listopadu 2016.

– Petev je u tom trenutku bio dobar izbor, iza toga stojim i za njega smo imali dovoljno strpljenja. Međutim, kada momčad u toliko vremena ne postigne vidljiv pomak, ne preostaje nam ništa drugo nego razići se s trenerom, da se ne nastavi ta nirvana u koju je momčad upala. A s obzirom na svoju kvalitetu, momčad je igrala daleko ispod svojih mogućnosti – nastavlja Barišić.

Zašto je Dinamo toliko čekao sa smjenjivanjem Peteva s obzirom na to da se pomaci nisu vidjeli ni u proljetnom dijelu prvenstva, kada su izgubljeni prvenstvo i Kup?

– Iako smo nakon 11 godina ostali bez naslova, vjerovali smo da se stvari mogu promijeniti i željeli smo Petevu dati još vremena na pripremama. Međutim, one su pokazale potpuni nedostatak bilo kakvog sustava, automatizma u igri, dapače uočili smo nazadovanje – dodaje Barišić.

Što se još Petevu stavlja na teret?

Loša je bila komunikacija s igračima, nije bilo one relacije s njima kojom bi ih trener mogao pridobiti za sebe – uzvraća Barišić.

Petev je snizio odštetu

Uz koliku odštetu Petev napušta Dinamo? Sa 750.000 eura?

– Njegov je ugovor vrijedio do 2020., no zahtjevi su mu bili razumni i dogovorili smo se za rastanak uza znatno snižen iznos – objasnio je Barišić.

Trener plavih bit će Mario Cvitanović, dojučerašnji šef Dinamove druge momčadi.

– On je naš čovjek, naš zaposlenik, dobro poznaje situaciju i trenutačno smo se odlučili za njega. Ovo mu je prilika da se pokaže i želim mu da ne bude privremeno rješenje – zaključio je Mirko Barišić.

Komentara 11

TS
ti shiba
23:18 14.07.2017.

Tesko je to objasniti, kad nisi sam uradio !

CA
canon60
23:54 14.07.2017.

A kada će zbog lošeg odabira izvršni dopredsjednik dobiti nogu. Imaš li m.da za to Pinokio? Tebe ionako već godinama nitko ne shvaća ozbiljno osim što bereš ozbiljnu lovu za manje od ništa. Ti bi trebao odgovarati pred sudom jerr si Mamićev nadređeni - barem na papiru.

VE
veckovinkovci
15:23 15.07.2017.

Mladena Bartolovica treba prebaciti iz Cibalie u Dinamo Zg Za puno manju lovu odradit ce svoj zadatak koji mu je stavljen da odradi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije