Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
240. na svijetu

Mirjana Lučić opet uživa u tenisu i najavljuje povratak

'02.06.2007., Split - Mirjana Lucic.  Photo: Nino Strmotic/Vecernji list'
'Nino Strmotic/Vecernji list'
19.04.2010.
u 08:23

Oca Marinka uopće ne spominje i izostavila ga je u svojoj biografiji na službenoj internetskoj stranici WTA Toura.

Nakon punih 12 godina Mirjana Lučić prošli je tjedan osvojila turnir. Pobjeda na ITF challengeru nagradnog fonda 25.000 USD u obitelji je primljena s oduševljenjem. I to ne samo zbog toga što je Mikica zaradila 2940 dolara, više nego u svim ostalim ovogodišnjim nastupima (2226 USD), nego još više zbog povratka toliko potrebnog samopouzdanja.

Mirjana je sa 16 godina, u svibnju 1998., bila 32. igračica svijeta što joj je i do danas najbolji plasman, sa 17 godina je 1999. bila polufinalistica Wimbledona. Danas ima 28 godina i 240. je na WTA ljestvici.

– I na treninzima i u mečevima grize maksimalno. Užitak mi ju je gledati – konstatirala je sestra Ivana koja je preuzela ulogu njezine glasnogovornice i snimateljice treninga i mečeva.

Lučići – majka Anđelka, sestre Mirjana, Ivana i Ana i braća Miro i Ivan – žive u Tampi na Floridi otkako su, u srpnju 1998., u dramatičnim okolnostima pobjegli od nasilnog oca Marinka Lučića. Za njega je Mirjana rekla da ju je tukao i zlostavljao gotovo svakodnevno.

Mikica se, nakon devet godina izgnanstva, u svibnju 2007. godine vratila u Hrvatsku. No, nakon pompoznog dočeka suradnja s hvarskim gradonačelnikom Pjerinom Bebićem, u čijoj je režiji do povratka i došlo, brzo je pukla i Mirjana se nakon nekoliko tjedana sa sestrom Anom vratila u SAD. Pjerino ju je optužio za rastrošnost, a ona njega za prijevaru.

– Gospodin Bebić uvijek će biti u mojim molitvama – završila je polemiku Lučićeva.

Obitelj bez oca živi američki život, dijelom olakšan riješenim stambenim pitanjem, što je rezultat izvansudske nagodbe u obostranoj tužbi nje i njezine bivše menadžerske kompanije IMG.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije