Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FREESTYLE LOPTANJE

Miran Pirner pobjednik hrvatskog Red Bull Street Style finala 2010.

Red Bull
VL
06.02.2010.
u 19:34

- Ovo natjecanje je prava stvar za freestyle nogomet u Hrvatskoj, i možemo samo rasti iz godine u godinu - kazao je pobjednik.

U blještavom ozračju City Centra one, pred petstotinjak gledatelja i brojnim prolaznicima, 20 najboljih hrvatskih freestyle loptača prikazalo je svoje akrobatske vještine. Publika je tijekom trosatne priredbe znala nagraditi nogo-čarobnjake aplauzima, kulminiravši oduševljenjem u završnoj „borbi” između dvojice favorita, Gabrijela Gavrića-Tomića i Mirana Pirnera.

- Ovo je jedan od ljepših dana u mome životu, od rujna 2008. čekao sam da ispravim pogrešku koja me tada koštala odlaska u Brazil na prvi svjetski Red Bull Street Style finale. Čestitam suparniku u finalu, mladi „Gabi” (16 godina) je zapravo bio bolji - s dozom samokritike govorio je 22-ogodišnji Zagrepčanin.

Samopouzdanje mu je raslo iz nastupa u nastup , hladnokrvno je i kreativno izbacivao protivnike u  tri „borbe” u knock-out fazi, no u finalu i on je osjetio tremu zbog velikog uloga – i velike uloge – jedinog hrvatskog nogometaša u Južnoj Africi ove godine.

- Slobodni stil izazovniji mi je od klasičnog nogometa. Nema trenera i suigrača – sam si s loptom na treningu. Zahvaljujem organizatorima i, u prvom redu, publici na nevjerovatnoj podršci - kaže Pirner, i dodaje:

- Ovo natjecanje je prava stvar za freestyle nogomet u Hrvatskoj, i možemo samo rasti iz godine u godinu.

Red Bull Street Style svoju je hrvatsku premijeru doživio prije dvije godine  na krovu jednog zagrebačkog hotela. Branitelj tog naslova  Nikola Aleksić danas je ispao u polufinalu, te je potom poražen i u malom finalu za 3. mjesto od Marija Babića.

Stil, kreativnost i kontrolu lopte ocijenjivalo je troje sudaca: Arijan Babičković (prvak Srbije), Kitti Szasz (najpoznatija mađarska streetstylerica) i Jurica Barać (BMX sportaš iz Osijeka).

Do svjetskog finala Pirnera očekuje još gotovo dva i pol mjeseca napornih treninga. U Cape Townu će se boriti „streetstyleri” iz 60 zemalja. Naslov svjetskog prvaka brani Sean Garnier iz Francuske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije