Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto ne

Miočić izaziva Joshuu, a ovaj se mora braniti da nije preoteo ženu kolegi

Stipe Miočić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
06.08.2017.
u 14:25

Pretpostavljamo da Joshua ovaj put neće, kao što je to prvi put učinio, kazati “tko je dovraga taj tip” jer sada mu je zacijelo jasno o kome se radi

Na dan kada je veliki boksački šampion Vladimir Kličko objavio da odustaje od uzvratnog dvoboja s Britancem Anthonyjem Joshuom, aktualnom svjetskom boksačkom prvaku obratio se jedan drugi prvak. Na svom twitteru, teškaški prvak svijeta u slobodnoj borbi Stipe Miočić poručio je nepobijeđenom britanskom teškašu:

- Čini se da je tvoj raspored sada potpuno otvoren. Sad nemaš izgovora, “zaplešimo”.

Pretpostavljamo da Joshua ovaj put neće, kao što je to prvi put učinio, kazati “tko je dovraga taj tip” jer sada mu je zacijelo jasno o kome se radi. No, vrlo vjerojatno neće niti prihvatiti bačenu rukavicu jer lakše mu je braniti svoj boksački naslov protiv nekoga od koga je sigurno bolji (Bugarin Kubrat Pulev) nego se upustiti u avanturu s nekim za koga nema predožbu koliko u boksačkom smislu vrijedi.

Meč s Miočićem bi bio marketinsški privlačniji

Uostalo, Joshua će zacijelo prvo htjeti pogledati dvoboj Floyda Mayweathera i Conora McGregora da vidi kako svari funkcioniraju u takozvanim “križanim” borbama između boraca iz različitih borilačkih disciplina. Ostvari li taj meč očekivanja fanova, onda će ideja od “crossfight” okršajima biti puno popularnija i financijski izazovnija i za boksačkog prvaka Joshuu.

Potencijalni meč s Miočićem bio bi marketinški to privlačniji nakon što obojica još po koji put obrane svoja prijestolja i onda bi se takav okršaj doista mogao ispromovirati kao “potraga za najjačim čovjekom na planetu”.

Da bi Miočić uopće dospio u poziciju poželjnog protivnika za Joshuu, američki Hrvat mora postati najveći teškaš svih vremena u slobodnoj borbi, a to znači da svoj pojas mora obraniti barem još dvaput. A prva prepreka na tom putu mogao bi mu biti Amerikanac meksičkih korijena koji je, kada je postao prvak, izgledao prilično nepobjedivo zbog nadljudske kondicijske pripremljenosti i tempa vođenja borbe kakvog nitko nije mogao izdržati.

No, ozljede su Velasqueza vratile među smrtnike, pa čak i u red onih koji mogu samo sanjati (ponovno) osvajanje trona. Doduše, mnogi MMA kroničari tvrde da 100 posto zdravog Caina ne može pobijediti niti atleta poput Miočića, no veliko je pitanje može li bivši svjetski prvak uopće više trenirati kao što je činio nekad da bi ponovo bio tjelesno moćan kao što je bio nekad.

Prvak s ljubavnim teškoćama

Dođe li do tog dvoboja bit će to okršaj između prvaka hrvatskih roditelja i izazivača čija supruga Michelle potječe iz Hrvatske, i koja u Splitu ima rodbine. Kad smo već kod ljepšeg spola, svjetski boksački prvak Joshua ovih se dana brani od napada jednog drugog britanskog boksača, bivšeg svjetskog prvaka u velteru Amira Khana, koji mu predbacuje da mu je preoteo suprugu Faryal.

Povrijeđeni Khan je na svom twitteru napisao da ga je bivša varala s Joshuom jer je krenula za boljom zaradom, a i “odlučila je prijeći u višu kategoriju”, na što je Joshua napisao da tu damu uopće ne poznaje i da ju nikada nije sreo.

Komentara 2

GU
General_U
15:50 06.08.2017.

stipane drag si mi,ali brate kad bi do tog meča došlo joshua bi te pribio ko mladog majmuna!!! lova je u pitanju i to je jefini razlog što izazivaš naravno da bi svim srcem navijao za tebe, ali objektivno šanse su ti 20% i to samo iz razloga što bi ga mogao pogoditi nekim sretnim udarcem!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije