Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA FINANCIRA

Ministrica Brnjac: Da Kninu nismo financirali atletsku stazu, Čeko bi otišao u SAD

Potpisivanje ugovora za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina
Marin Tironi/PIXSELL
12.10.2020.
u 22:45

Vlada će sufinancirati 23 infrastrukturna projekta u sportu, a u toj brojci najviše je nogometnih igrališta (7), sportskih dvorana (5) i atletskih staza (4)

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac potpisala je 23 ugovora o sufinanciranju igradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih objekata u 2020. godini.

- Usprkos tome što nam je ova godina donijela izazove na koje nismo računali ipak smo osigurali sredstva za ulaganje u sportsku infrastrukturu. Vlada Republike Hrvatske još je u prošlom mandatu prepoznala važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu, a prvi veliki projekt bio je izgradnja atletske staze u Kninu 2018. zahvaljujući čemu danas na toj istoj stazi svoje uspjehe gradi naš mladi atletičar Marko Čeko koji je odlučio ostati u Kninu iako je imao ponuda iz Amerike - rekla je ministrica Brnjac koja se, nakon turističke sezone, sada više bavi sportskom problematikom.

Ukupni iznos Vladinih ulaganja kroz ove tri godine iznosi 31 milijun kuna, a za ova 23 projekta izdvojeno je 9,68 milijuna kuna koji su podijeljeni nakon provedenog javnog poziva. Najviše, po 700.000 kuna, dobili su Grad Umag (za rekonstrukciju sportskog igrališta) i Grad Vis (izgradnja školske sportske dvorane), a potom Grad Daruvar za sanaciju i opremanje sportskog borilišta (559.762 kuna). Gradu Novalji dodijeljeno je 520.000 kuna za rekonstrukciju terena za odbojku na pijesku, Gradu Čakovec pola milijuna kuna za uređenje pomoćnog nogometnog terena, a na račun Grada Krapine sjest će 499.988 kuna za izradnju nogometnog terena s umjetnom travom.

Čak sedam projekata uključuje izgradnju ili rekonstrukciju nogometnog igrališta, u pet slučajeva je u pitanju obnova ili opremanje sportske dvorane, a na ovom javnom natječaju sredstva su dobila i četiri projekta za rekonstrukciju i opremanje atletske staze

Komentara 3

Učitelj
11:52 13.10.2020.

ministrica brnjica

BE
Beskucnik
10:39 13.10.2020.

Grad Umag Novalja Vis Cakovec Krapina ..jel se to netko šali , sta u Slavoniji sport ne postoji , Uljanik 3maj , tunel kod Makarske ,besplatan , a cestarina kod Dakovo Osijek se naplacuje , eto ukinite cestarinu , pa ce sportasi iz Slavonije koji treniraju atletiku u Osijeku , imat bolje rezultate , stvarno mi se cini da je Slavonija kolonija za Hrvatsku , dok IDS vuce za Istru , Slavonija propada

BL
Blender
10:17 13.10.2020.

25% PDV na hranu govori sve kakvi ste ljudi i o kome i cemu brinete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije