Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljutit na organizatore

Ministar Ostojić o kukastom križu: Da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno!

Ranko Ostojić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/9
13.06.2015.
u 08:58

- Vjerovatno neka bivša missica u ime organizatora - odgovorio je ministar na pitanje "Tko je pregledavao travnjak?".

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije ostao nijem na događaje s Poljuda, ali komentar nije dao službenim putem već preko svog Facebook profila i koristio se poprilično slobodno u svom govoru te jasno i bez zadrške svu krivnju "svalio" na organizatore utakmice.

Statusom je pokrenuo raspravu i naišao na podršku brojnih prijatelja, poznanika i simpatizera, a potom je kroz jedan komentar pokazao što misli o činjenici da nitko nije vidio uoči utakmice sporan simbol.

- Ma ne j......zid....to samo ukazalo..... - stoji u statusu posljednjeg ministra Ostojića u Vladi, a zatim niže u komentarima piše mišljenje o tome zašto se kukasti križ nije vidio prije početka utakmice s Talijanima:

- Vjerovatno neka bivša missica u ime organizatora.... da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno....

Nažalost, okrenuo je ministar unutarnjih poslova i ovo na svjetonazorsku stranu, ali sigurno je da bi "poljudski kukasti križ" bio uklonjen da ga je netko uočio, kao i bilo koji drugi sporni simbol. Da ga se moglo uočiti na vrijeme. A nije jer kiselina kojom se prelilo dio travnjaka vidljiva je tek s viših dijelova poljudskog stadiona i to pod svjetlima reflektora.

Stoga, ironija u cijeloj priči zapravo jest u tome da bi uz gledatelje na tribinama sporni nacistički simbol bio uočen mnogo prije početka utakmice, a ovako se sve "poklopilo". Malo preidealno, što jasno sugerira da se radilo o osmišljenoj akciji, koja je njenim organizatorima itekako uspjela.

Dokle će ići tek ćemo saznati kad UEFA održi sastanak na ovu temu. Oduzimanje tri boda trenutno se doima poput poklona koji bi objeručke prihvatili svi u Hrvatskom nogometnom savezu.

Foto: Facebook/Screenshot

Foto: Facebook/Screenshot

>> Splitska policija podnijela prijavu za kukasti križ na Poljudu!

>> HNS: Ovo je sabotaža, kriminalno djelo! Šuker: Jako sam ljutit!

>> Prijeti li Hrvatskoj nova kazna? Kukasti križ na Poljudu, Talijani se žalili Uefi

>> Vapaj naših nogometaša: Valjda će Uefa biti milostiva!

Komentara 223

LO
lojtra1
09:08 13.06.2015.

Ostojiću, tražimo ODGOVORNOST a ne neinteligentne komentare!

Avatar Feniks
Feniks
09:08 13.06.2015.

Zatvorom kažnjavati i komunističke i nacističke simbole, a ne da se neki šepure s petokrakama u Kumrovcu, a onda se čude ovome u Splitu.

JK
ja-kan
09:12 13.06.2015.

Ministre, a da se zapitaš kako iz tvog ministarstva nitko ništa nije znao i nije na vrijeme spriječio ovo. Nešto sumnjam da luđak koji je to učinio nije sve danima ranije najavljivao po birtijama u Splitu ili među navijačima.... gdje su bili policijski operativci, za što se plaćaju policijski doušnici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije