Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljski susret

Milorad Pupovac dolazi na utakmicu hrvatske i srpske manjine?

Milorad Pupovac
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
02.05.2019.
u 15:26

Susret, uz svesrdnu potporu Hrvatskog i Nogometnog saveza Srbije, organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV), Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj, a detalji susreta dogovoreni su nedavno u Beogradu u sjedištu Nogometnog saveza Srbije

U mjestu Tavankut, pokraj Subotice, 15. lipnja će se odigrati utakmica između nogometne reprezentacije srpske manjine iz Hrvatske i hrvatske iz Srbije najavio je u četvrtak u hrvatskom programu Radio televizije Vojvodine (RTV) predsjednik Udruge nogometne reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji Petar Kuntić.

Susret, uz svesrdnu potporu Hrvatskog i Nogometnog saveza Srbije, organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV), Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj, a detalji susreta dogovoreni su nedavno u Beogradu u sjedištu Nogometnog saveza Srbije.

>> Pogledajte kako su mladi košarkaši nakon osvojenog zlata zapjevali Lijepu našu u Novom Sadu

- Održavanje nogometne utakmice bit će i prilika za sastanak političkih predstavnika Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske s ciljem da njihova suradnja i u području sporta bude u funkciji stvaranja boljih odnosa između dviju država. Tako, vjeruju, pokazat će kako pripadnici obje nacionalne manjine žele biti istinski most suradnje i davati svoj prinos daljnjem napretku odnosa između Srbije i Hrvatske - ističu u vodstvu hrvatske manjine u Srbiji.

Pregovore o odigravanju utakmice u Beogradu su u ime hrvatske manjine vodili predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, vijećnik HNV-a Ivan Budimčević i Petar Kuntić.

Utakmica reprezentacija dviju manjina bit će odigrana točno tri godine poslije prvoga susreta u Vukovaru, kada su Hrvati iz Vojvodine pobijedili s 4:0.

Očekuje se da će na susretu nogometnih reprezentacija srpske i hrvatske manjine nazočiti saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Komentara 7

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
19:40 02.05.2019.

Pa tko normalan želi bolje odnose s agresorom ? Ne samo da nije došlo do isprike nego Srbi smatraju ds nisu činili ništa loše ?

MA
malopivo
18:41 02.05.2019.

Normalno obuci ce Hrvatski dres,ha ha

Avatar Mi sami
Mi sami
19:02 02.05.2019.

I meni se čini da su Hrvati u Hrvatskoj manjina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije