Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB - SLAVEN 2:0 U Kranjčevićevoj pobjeda domaćina 2:0

Mile čuvao Vručinu za Hajduk

16.11.2008.
u 18:04

Nakon 83 dana u Kranjčevićevoj je opet pobjedničko ozračje. Zagrebaši su u taktičkom nadmetanju lišenom tempa i poteza sa dva pogotka postignuta u tri minute svladali neambiciozni Slaven Belupo. Zagreb je ove sezone, nakon dvije gostujuće pobjede, kao domaćin krenuo u Maksimiru fantastičnom 3:0 pobjedom nad Hajdukom koja je unijela nerealnu dozu optimizma, s obzirom na to da je riječ o momčadi u stvaranju.

Niz od pet poraza
Svladan je i Osijek u Ulici pjesnika, bod s Dinamom treba uvrstiti među dobre rezultate, no nakon toga Sesvećani i Zadrani odnijeli su po bod, Varteks sva tri, pa Rijeka jedan. Sa Slavenom je prekinut post, štoviše prekinut je i niz od pet uzastopnih poraza u Kranjčevićevoj od Koprivničanaca. Očito je da su zagrebaši uspješniji protiv jakih, protiv tri najbolje momčadi lige kao domaćini osvojili su sedam bodova, da problema imaju kada kod kuće trebaju naći put do pobjede u ulozi favorita. Filozofija trenera Luke Pavlovića je da momčad čini 20 jednakotretiranih igrača, tek se Škorić, Kartelo i Vugrinec mogu svrstati među stožerne.

Pavlovićeve rotacije
Pa Pavlović mnogo i često mijenja, izrotirao je do sada 25-oricu. Samo su Osijekovi treneri i Ljupko Petrović u Sesvetama koristili više. Štoviše, protiv Koprivničanaca je istrčala postava koja dotad još nije bila na okupu, bez Brkljače, Pejića, Parlova, Krstanovića. S druge strane, Mile Petković teži standardiziranju sastava, koristio je 21 nogometaša, najmanje od svih u HNL-u. Ali, ovaj put je na klupi čuvao Bojana Vručinu za Hajduk, najbolji strijelac ima dva žuta kartona. Pravo je svakog trenera da bira filozofiju i postavu, uostalom rezultati odlučuju o njihovoj sudbini.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije