Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANSKI DERBI

Ivan Perišić s Interom ide u osvajanje San Sira!

Ivan Perišić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.09.2015.
u 17:15

'Svi smo spremni i nestrpljivo očekujemo susret. Ovo je jedan od najvažnijih derbija i jako sam motiviran.'

Ivan Perišić (26) nije mogao ni sanjati spektakularniji debi za Inter. Omiški gusar, jedan od najmoćnijih europskih krilnih napadača, prvi će put zaigrati za svoj novi klub u najvećemu talijanskom derbiju, protiv Milana (nedjelja, 20.45, Arenasport 4).

Perišić je u Interu odabrao broj 44, koji je nosio u Club Bruggeu (2009.-2011.), kada je bio najbolji igrač Belgije i najbolji strijelac tamošnje lige. I ne samo da će Ivan odsad u Italiji nositi isti broj, nego i istu boju dresa, crno-plavu.

– Svi smo spremni i nestrpljivo očekujemo ovaj susret. Ovo je jedan od najvažnijih svjetskih derbija i jako sam motiviran – objavio je Perišić na društvenoj mreži, na kojoj je odgovarao na pitanja navijača.

Pitali su ga koja mu je omiljena pozicija u momčadi.

– Mogu igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu, pa čak i kao napadač ako zatreba – odgovorio je Ivan.

Osvrnuo se i na prelazak Matea Kovačića u Real Madrid.

– On je moj blizak prijatelj i želim mu svu sreću.

Kako ćete surađivati s Jovetićem?

Pomoć izbjeglicama

– Jedan je od najboljih igrača na Balkanu. Neće biti teško surađivati s njim – zaključio je Perišić, jedan od šestorice Balkanaca u Interu.

Tu su još i naš Marcelo Brozović, Slovenac Handanovič, Srbin Ljaljić, Crnogorac Jovetić, kao i tehnički direktor, Srbin Dejan Stanković. U Interovoj svlačionici najmanje se govori – talijanski.

Milanski derbi bit će i sudar dvojice velikih prijatelja, trenera Roberta Mancinija i Siniše Mihajlovića, nekadašnjih suigrača u Sampdoriji i Laziju. Mancini je Mihajlovićev vjenčani kum, a Siniša je bio Robertov pomoćnik u njegovu prvom trenerskom mandatu u Interu.

Siniša Mihajlović napisao je u kolumni za Gazzettu dello Sport kako bi pobjednik derbija Della Madonnina trebao pomoći izbjeglicama s Bliskoga istoka.

– U Milanu postoje mnoge udruge koje se bave pomaganjem izbjeglicama koje su u potrazi za ostvarenjem svojih snova. Izabrat ću jednu udrugu, ovo je prilika da im se dodatno pomogne, uz to što svatko od nas radi privatno. Tko pobijedi u derbiju, plaća. Mancio, jesi li za? – pitao je Mihajlović.

Roberto Mancini prihvatio je tu inicijativu.

– Teško mi je gledati te potresne scene. Tim ljudima koji bježe od ratova, gladi i bijede sigurno nije lako. I moji su roditelji svašta proživjeli tijekom i nakon Drugog svjetskog rata – kazao je Mancini.

Brozović na klupi

Sredinom prošloga mjeseca ovi su se suparnici susreli na trokut-turniru u Reggio Emiliji. Milan je tada, u srazu koji je trajao 45 minuta, slavio sa 2:1, a pogodak za Inter postigao je Marcelo Brozović. Prema posljednjim treninzima, naš reprezentativac danas nije u Interovih prvih 11.

Inter nakon prva dva kola talijanskog prvenstva ima maksimalan učinak od šest bodova i figurira kao najveći Juventusov (u subotu su igrali s Chievom) konkurent za naslov prvaka, dok je Milan osvojio tri boda.

Inter: Handanovič – Santon, Miranda, Murillo, Juan Jesus – Medel, Kondogbia – Palacio, Jovetić, Perišić – Iccardi.

Milan: Diego Lopez – Di Sciglio, Zapata, Romagnoli, Antonelli – Bertolacci, De Jong, Nocerino – Suso – Bacca, Luiz Adriano.

>>Kovačić je iskoristio priliku, a ne smetaju mi Benitezove zamjene

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije