Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARAOLIMPIJSKE IGRE

Milanović razgovarao s predstavnicima Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Zagreb:  Autorski projekt Enesa Vejzovića 'Obavezan smjer' došao pogledati i predsjednik Milanović
Emica Elvedji/PIXSELL
12.04.2021.
u 17:33

- Činimo sve što je moguće da hrvatskim paraolimpijcima osiguramo optimalne uvjete za plasman i nastup, uključujući i organizirano cijepljenje protiv COVID-19 - rekao je predsjednik HPO Kovačić...

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) kojeg su činili predsjednik Ratko Kovačić,  dopredsjednici Ana Sršen i Josip Držaić, glavni tajnik Ticijan Komparić te paraolimpijci Anđela Mužinić i Ivan Katanušić.

Predstavnici HPO-a upoznali su predsjednika Milanovića s pripremama za sudjelovanje hrvatskih sportašica i sportaša na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Uz stolnotenisačicu Anđelu Mužinić i atletičara Ivana Katanušića, koji su bili na sastanku, još je sedmero sportašica i sportaša koji su osigurali svoj plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju, i to u atletici, plivanju, boćanju i parataekwondou. Osim njih još osam do deset paraolimpijaca mogu izboriti plasman na ovogodišnje Igre, kao i ekipa sjedeće odbojke.

- Činimo sve što je moguće da hrvatskim paraolimpijcima osiguramo optimalne uvjete za plasman i nastup, uključujući i organizirano cijepljenje protiv COVID-19 - rekao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Kovačić.

Istaknuo je da posebno skrbe o ukupno 55 sportašica i sportaša kako bi imali optimalne mogućnosti za razvoj, napredak i postizanje što boljih rezultata.

Na sastanku se razgovaralo i o važnosti bavljenja sportom za svakodnevni život i rad osoba s invaliditetom. Pri tome je kao poseban problem istaknuta činjenica što djeca s poteškoćama u razvoju nisu uključena u školske programe tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te su pozvali na promjenu zakonskih odredbi koje to propisuju. 

Od osamostaljenja Hrvatske, HPO predstavlja paraolimpijski sport u međunarodnim sportskim udruženjima za osobe s invaliditetom, a pod hrvatskom zastavom naši su sportaši s invaliditetom nastupili na sedam ljetnih paraolimpijskih igara i pet Zimskih paraolimpijskih igara, na kojima su do 2020. godine osvojili ukupno 21 medalju - 19 na ljetnim i dvije na zimskim POI.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku s predstavnicima Hrvatskog paraolimpijskog odbora sudjelovao je povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije