Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Mario

Milanović: Hezonja već dvije godine ima tijelo koje je spremno za NBA

Mario Hezonja
Foto: Reuters/PIXSELL
03.02.2015.
u 10:00

Za Hezonju se brine najjači NBA agent Arn Tellem, čovjek koji vodi karijere čak 44 NBA igrača.

Gotovo da i nije bilo tjedna u kojem Mario Hezonja nije bio autor jednog od najatraktivnijih poteza bilo u ACB ligi ili u Euroligi. No, ovaj put 19-godišnji Dubrovčanin otišao je na razinu više, među rekordere.

Mario se opet iživljavao na Manresi. I prošle je sezone upravo protiv njih odigrao najbolju utakmicu (26 koševa). Ovaj put zabio je dva manje (24), ali sve s udaljenosti veće od 6,75 metara.

Naslijedio tatine gene

Osam trica iz osam pokušaja u povijesti najjače nacionalne lige u Europi postigla su samo četvorica igrača, no nitko u tom trenutku nije bio mlad kao Mario koji nema još ni 20 godina. Štoviše, Amerikanac Taquan Dean je imao 25 godina, Srbi Saša Đorđević i Igor Rakočević su imali 27, odnosno 29, a veliki Brazilac Oscar Schmidt čak 35 godina.

Ovakva predstava zacijelo će dati misliti onima koji procjenjuju talente za NBA klubove i koji će Marija sigurno pomaknuti na više pozicije u prognozama ovoljetog drafta od 9. (nbadraft.net) i 10. mjesta (draftexpress.com). Uostalom, ako to i ne učine, Mario može odlučiti da na draft izađe i 2016. godine, što će, dakako, ovisiti i o procjenama njegova agenta Arna Tellema. A riječ je o najmoćnijem NBA agentu, čovjeku koji se brine za karijere 44 NBA igrača, čak 11 All-Star igrača i koji za ovu sezonu ima potpisane ugovore u vrijednosti 324 milijuna USD, što je 132 milijuna više od drugoplasiranog agenta Jeffa Schwarza.

Dakle, taj bi se gospodin trebao pobrinuti da Marija izabere najbolji klub za njega, ali ne radi zarade (jer to novcem neopterećenom Hezonji nije primarno) nego dobre igračke situacije – kod dobrog trenera, u klubu u kojem će dobiti odmah priliku i slično.

Glede njegova tijela, Mario je za NBA košarku već spreman. Tvrdi to i dugogodišnji kondicijski trener reprezentacije Luka Milanović koji je testirao Hezonju:

– Mario stvara ogromnu silu u vrlo kratko vrijeme i kad je riječ o eksplozivnosti, zapravo je već dvije godine na razini traženih sposobnosti NBA košarke.

Sjajnu genetiku Hezonja je naslijedio od oca Ronalda koji je bio vratar juniorske vaterpolske reprezentacije SFRJ i čiju je karijeru prekinuo rat u kojem je proveo sve četiri godine. No, i njegov pradjed i prabaka s majčine strane bili su dobri sportaši, oboje profesori tjelovježbe.

Više od tri godine u Barci

Mariju ovo ljeto istječu prve tri godine ugovora s Barcelonom, koja će se očitovati hoće li aktivirati i one opcijske, dodatne, četiri godine. Bilo bi svjetsko čudo da Barca to ne učini jer će Mario iz sezone u sezonu biti sve bolji, a i više nema status stranca jer su mu 20. siječnja prošle tražene tri godine u španjolskom klubu nakon kojih u toj zemlji postajete "domaći igrač" bez obzira na putovnicu.

>> Hezonja napravio ono što je uspjelo još samo četvorici u povijesti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije