Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA NA RUJEVICI

Uzdrmani Milan s varalicom od predsjednika

Milan
Foto: Reuters
1/7
06.12.2017.
u 20:55

Uefa je poslije prijelaznog roka otvorila istragu protiv Milana zbog mogućeg kršenja financijskog fair-playa prilikom ljetne kupovine pojačanja za više od 200 milijuna eura. Kazna klubu moglo bi biti izbacivanje iz Europe.

Nakon višetjednih frustracija i osrednjih rezultata Milan se rastao od Vincenza Montelle zamijenivši ga domaćim kadrom – Gennarom Gattusom.

Montelli se predbacuje manjak kohezije između igrača i tupost u napadu, koji je u prvenstvu proizveo samo 19 golova, praktički upola manje od Napolijeva i Juventusova.

Euroliga jedini spas

S obzirom na Gattusov ugled, izgledno je da su pred momčadi i ostatkom stručnog stožera uzbudljivi dani, no dvojbeno je hoće li rezultati biti bolji. Navijače sigurno ne ohrabruje podatak da je nevaljalac zabilježio samo 31,4 posto pobjeda vodeći Sion, Palermo, OFI iz Irakliona i Pisu. Pretpostavljamo da će pokušati podići Milanov kadar galamom i pozivanjem na “sveti dres”, ali pozitivan učinak takvog pristupa ne može trajati dulje.

Milan
1/9

Čak i ako se Gattuso pokaže čudotvorcem, rossoneri će biti sretni dohvate li odbjeglu Sampdoriju na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u Europsku ligu. Mjesto u idućoj Ligi prvaka kroz domaće prvenstvo već je nedostižno jer je treći Juventus odmaknuo na plus 14. Jedini put do bogatstva koje jamči Liga prvaka vodi kroz tekuću Europsku ligu, no trofej u tom natjecanju u ovoj je fazi sezone još na vrbi svirala. Vrlo nezgodno znamo li da je uprava definirala brz povratak u Ligu prvaka kao ključan za održivost financija.

Uefa je poslije prijelaznog roka otvorila istragu protiv Milana zbog mogućeg kršenja financijskog fair-playa prilikom ljetne kupovine pojačanja za više od 200 milijuna eura. Kazna klubu moglo bi biti izbacivanje iz Europe.

Interov vlasnik – poznat

Uefi, i ne samo njoj, sumnjiva je operacija kojom je Fininvest Silvija Berlusconija prodao vlasnički udio kineskom Rossoneri Sport Investment Luxu za 740 milijuna eura. Mjesecima su kolale glasine da novi vlasnik i predsjednik Milana Li Yonghong nije ono za što se predstavlja. Nedavna reportaža The New York Timesa produbila je te sumnje.

Poduzetnik koji je kupio Milan predstavlja se kao “vlasnik velike tvrtke Guizhou Fuquan Group”, koja drži rudnike fosfata. Međutim, NY Times je višemjesečnim istraživanjem utvrdio da je “veliki” Guizhou Fuquan Group u Kini jedva poznat, a da Li možda nije njegov vlasnik! Štoviše, gotovo nitko od poslovnih ljudi koje je taj dnevnik intervjuirao nije nikad čuo za Lija.

Novinari su otkrili da su spomenuti rudnici vlasništvo tajanstvenog Guangdong Lion Asset Managementa, s kojim Li ima nejasne odnose. Guangdong je zadnjih mjeseci četiri puta promijenio vlasnika, od čega dvaput besplatno, što je u pravilu znak visoke zaduženosti. Također, zanimljivo je da se četvero od petero vlasnika Guangdonga preziva Li, kao i da je hongkonško sjedište tvrtke prazno. Osoblje je ljetos moralo napustiti unajmljene prostore zbog neplaćanja stanarine!

– Počeli smo istraživati nogomet u Kini kad ga je Xi Jinping proglasio prioritetom. Htjeli smo razumjeti zašto Kina ulaže u strani nogomet i tko su ulagači. Milan je najzanimljiviji slučaj: uvjerljivo najskuplji klub, a uključuje osobu koja je uglavnom nepoznata. S druge strane, Interov je vlasnik (Suning Group, op. a.) vrlo dobro poznat – kazao je reporter Tariq Panja Gazzetti dello Sport.

Cijeli tekst pročitajte u Maxu.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 1

MA
mantheman
06:55 07.12.2017.

i kaj ste na kraju rekli u clanku, nista...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije