Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanska liga

Milan pobijedio Lazio, Juventus mora pričekati potvrdu naslova

Milan - Lazio
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
13.04.2019.
u 22:52

Juve je imao priliku pobjedom protiv SPAL-a osigurati naslov prvaka šest kola prije kraja prvenstva. Međutim, upisao je drugi poraz ove sezone pa će proslava još neko vrijeme pričekati

U derbiju 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pobijedio Lazio s 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u zadnjih pet kola.

Pobjednika je odlučio pogodak Francka Kessiea iz jedanaesterca u 79. minuti.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Kazneni udarac je skrivio Riza Durmisi oborivši Matea Musacchija. Zanimljivo, dvije minute ranije sudac Gianluca Rocchi je dosudio kazneni udarac za domaćine zbog igranja rukom, ali je nakon pregleda video snimke poništio svoju odluku.

Nažalost, utakmica je završila nemilim scenama i tučnjavom igrača pa će disciplinska tijeka imati pune ruke posla. Ivan Strinić nije nastupio za Milan, baš kao niti Milan Badelj za Lazio.

U ranije odigranom susretu SPAL je u Ferrari pobijedio Juventus s 2-1 osvojivši iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok će torinska 'Stara dama" još malo pričekati na proslavu naslova prvaka.

Juve je imao priliku pobjedom protiv SPAL-a osigurati naslov prvaka šest kola prije kraja prvenstva. Međutim, upisao je drugi poraz ove sezone pa će proslava još neko vrijeme pričekati.

Gosti su i poveli u 30. minuti golom Moisea Keana, no SPAL je u nastavku susreta uspio okrenuti rezultat. Izjednačio je Kevin Bonifazi u 49. minuti, a drugi gol za domaćine zabio je Sergio Floccari u 74. minuti.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Milan - Lazio
1/17

Torinski sastav je nastupio bez Cristiana Ronalda, Marija Mandžukića, Miralema Pjanića, Leonarda Bonuccija, Samija Khedire, Wojciecha Szczesnyja i Douglasa Coste koje je Massimiliano Allegri čuvao za utorak i uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Ajaxa. Kod gostiju nije bilo Lorena Šimića.

Usprkos porazu Juventus već sutra može biti prvak ako Napoli ne osvoji tri boda protiv Chieva.

U subotu je odigrana i utakmica između Rome i Udinesea, a slavili su Rimljani s 1-0. Pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 67. minuti na asistenciju Stephana El Shaarawyja. Ante Ćorić nije nastupio za Romu.

Bio je to prvi poraz momčadi iz Udina otkako je za kormilo sjeo Igor Tudor. Hrvatski stručnjak je preuzeo Udinese 20. ožujka i debitirao je pobjedom protiv Genoe s 2-0. U idućem kolu Udinese je pod njegovim vodstvom odigrao 1-1 na San Siru protiv Milana, da bi prošlog vikenda porazio Empoli s 3-2. Odličan start hrvatskog stručnjaka zaustavila je Roma.

Tudor je prvi put preuzeo Udinese u travnju prošle godine i spasio ga od ispadanja u drugu ligu, no u lipnju je neočekivano napustio klub.

Na ljestvici vodi Juventus s 84 boda, Napoli ima 20 bodova manje, ali i utakmicu manje. Inter je treći s 57 bodova, a Milan je četvrti s 55 bodova. Slijede Roma (54), Atalanta (52), Lazio (49) i Torino (49).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije