Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE IGRATI

Milan iznenadio Uefu čudnim zahtjevom, glavnu ulogu odigrat će Zvone Boban

Zvonimir Boban
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
19.06.2019.
u 09:57

Milan je ovim zahtjevom odlučio preduhitriti Uefu na čiju su konačnu presudu po pitanju masovnih dugovanja još uvijek čekali. Cilj kluba je, dakle, neigranjem u Europi nadomjestiti bilo kakvu veću kaznu te si otvoriti prostor za ulaganje u momčad

Kao što se i najavljivalo proteklih tjedana u Italiji, Milan je od Uefe zatražio izbacivanje iz Europske lige za iduću sezonu. Rossoneri se nisu uspjeli kvalificirati za Ligu prvaka koja bi im donijela značajna primanja, pa su stoga odlučili pokušati s krovnom europskom nogometnom organizacijom napraviti kompromis za kaznu koju im je Uefa planirala dodijeliti za kršenje financijskog fair-playa tijekom vladavine kineskog biznismena Yonghong Lija.

Dok je Kinez, koji je inače preuzeo poziciju Silvija Berlusconija, bio na funkciji, talijanski velikan je zašao u dugove preko 200 milijuna eura te je zbog toga Uefa još prošlog ljeta htjela kazniti Milan s dvije godine neigranja europskih natjecanja. Međutim, klub je uspio dobiti priliku za odgodu kazne budući da se u međuvremenu promijenio vlasnik. Nesnalažljivi Li je prodao Milan britanskoj menadžerskoj tvrtki Elliott koja je dobila priliku posložiti sve financije i papire Milana, no i oni su nastavili trend dugovanja u klubu, doduše ne kao Li. 

Milan je ovim zahtjevom odlučio preduhitriti Uefu na čiju su konačnu presudu po pitanju masovnih dugovanja još uvijek čekali. Cilj kluba je, dakle, neigranjem u Europi nadomjestiti bilo kakvu veću kaznu te si otvoriti prostor za ulaganje u momčad, budući da pravila financijskog fair-playa zahvaćaju momčadi koja igraju europska natjecanja. Tako bi si Rossoneri maknuli teret kazne s leđa te smjeli pojačati momčad već ovog ljeta bez da prodajom igrača moraju nadoknaditi potrošeno. 

Nije poznato hoće li Uefa prihvatiti ovaj posve nesvakidašnji zahtjev, ali dovođenjem Zvonimira Bobana na mjesto čovjeka zaduženog za odnose s Fifom i Uefom su si povećali šanse da do toga i dođe. Zapravo, dovođenje Bobana je dio tog plana. Koliko je Zvone vratio obraz Fifi, tako se očekuje i vraćanje slave i reputacije klubu sa sjevera Italije.

>>> Pogledajte izjavu Zvonimira Bobana nakon humanitarnog susreta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije