Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari će biti srušen

Milan i Inter grade novi stadion za 600 milijuna eura

San Siro
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.03.2019.
u 23:37

Stadion bi imao pokretni krov, promjenjive fasade, ali i pokretne terene. Stadion će imati i malu dvoranu sa 5.000 mjesta za koncerte i druge događaje, kao i novi kompleks za šoping

Talijanski nogometni velikani Milan i Inter planiraju izgraditi novi 600 milijuna eura vrijedan stadion.

Prema pisanju talijanskih novina La Reppublica, gradsko vijeće je već dalo dozvolu, a čeka se tek zeleno svjetlo iz Intera kako bi radovi mogli početi.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Izgradnja novog stadiona stajat će oko 600 milijuna eura, a direktori 'rossonera' i 'nerazzurra' Ivan Gazidis i Alessandro Antonello već su putovali u SAD kako bi razgovarali s predstavnicima banke Goldman Sachs o financiranju projekta.

Sadašnji stadion Giuseppe Meazza, popularni San Siro bit će srušen, a stotinjak metara dalje bit će sagrađen novi stadion sa 60.000 mjesta.

Stadion bi imao pokretni krov, promjenjive fasade, ali i pokretne terene. Stadion će imati i malu dvoranu sa 5.000 mjesta za koncerte i druge događaje, kao i novi kompleks za šoping.

Model za novi San Siro je MetLife stadion u New Yorku koji služi kao dom NFL ekipama New York Giants i New York Jets.

San Siro je sagrađen 1926. godine i do sada je četiri puta renoviran (1935, 1955, 1990, 2015-16).

>> Incident: bacili kamen na auto vatrene supruge nogometne zvijezde

San Siro
1/18
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije