Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN DERBIJA

Milan će Juveu poslužiti kao sparing partner za Ajax, borba će biti na Camp Nou

Juventus - Atletico
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.04.2019.
u 16:22

Nešto će napetije biti na Pirinejima, s obzirom na to da španjolski derbi između Barcelone i Atletica na Camp Nou može biti ključan u borbi za naslov

Napolijev kiks u gostima kod Empolija povećao je zaostatak Ancelottijeve momčadi za Juventusom na 18 bodova samo osam kola prije kraja Serije A. Dakle, potvrda osmog uzastopnog Scudetta čista je formalnost.

U ovom trenutku primaran je fokus za stratega Bianconera Massimiliana Allegrija i njegove igrače Liga prvaka pa će stoga Juventus iskoristiti današnji derbi protiv Milana kao pripremu za prvu utakmicu četvrtfinala protiv Ajaxa koja je na rasporedu u Amsterdam areni u srijedu.

– Milan brzo raste u posljednje vrijeme i ovaj derbi uvijek je izjednačena i napeta utakmica. Moramo dati sve od sebe da bi se ovom utakmicom što bolje pripremili za Ajax – rekao je Allegri na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Filozofija igre Gennara Gattusa odlično će poslužiti Juventusu. Budući da se bore za mjesto u Ligi prvaka, Rossoneri će igrati agresivno i pritisnuti na prvu, baš onako kako Ajax igra kući.

Allegri je za Milan najavio odmaranje Chiellinija, Khedire i Coste, dok očekivano na travnjak neće istrčati ni ozlijeđeni Cristiano Ronaldo. Allegri tvrdi da će Portugalac zaliječiti bedro i biti spreman za srijedu. Milan ima veliku šansu protiv Juventusa koji je potresen rasističkim ispadima i neslaganjima u svlačionici, no tri utakmice bez pobjede upućuju na to da ni Gattusovi igrači nisu u formi.

Nešto će napetije biti na Pirinejima, s obzirom na to da španjolski derbi između Barcelone i Atletica na Camp Nou može biti ključan u borbi za naslov. Zapravo, Blaugrana bi danas tu borbu mogla utišati jer, ako pobijede, odlaze na 11 bodova prednosti sedam kola prije kraja, a to je prednost koju Messi i društvo jako teško mogu izgubiti.

Atleti pod Simeoneom nijednom nisu uspjeli pobijediti Barcu na gostovanju. Zapravo, taj neuspješni niz Rojiblancosa traje čak 13 godina. Status favorita domaćina još je pojačan činjenicom da igrači Ernesta Valverdea nisu poraženi u posljednjih 15 ligaških susreta. Šansa se za Atletico otvara zbog Lige prvaka jer Barcelona četiri dana nakon ide na noge Manchester Unitedu. Valverde je najavio da neće čuvati igrače, no Barcelona ima povijest ligaških kikseva prije europskih utakmica, a ako ih tko može natjerati na posrtanje, onda su to sigurno Simeoneovi ratnici. 

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Komentara 3

BA
bazinga
17:44 06.04.2019.

Stručnjaci imaju dojavu,

SS
ssssssssss
20:07 06.04.2019.

Gledao sam utakmicu i mogu samo reci da je Milan igrao protiv najvece mafije u povijesti talijanskog nogometa

SS
ssssssssss
20:24 06.04.2019.

sudac nije dosudio dva cista penala za milan ,i samo je navlacio za juve , mandjukic je trebao biti iskljucen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije