Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Milan bolji od Rome u derbiju kola, Rebić nije igrao

italian soccer Serie A match - AC Milan vs AS Roma
Foto: Fabrizio Carabelli / IPA
1/2
06.01.2022.
u 22:23

"Rossoneri" su stigli do pobjede premda nisu mogli računati na čak deset igrača zbog koronavirusa i afričkog Kupa nacija

U prvom od dva derbija 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pobijedio Romu sa 3-1 približivši se vodećem Interu na bod zaostatka.

"Rossoneri" su stigli do pobjede premda nisu mogli računati na čak deset igrača zbog koronavirusa i afričkog Kupa nacija.

Domaćin je poveo već u osmoj minuti golom Oliviera Girouda iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Tammy Abraham igrajući rukom, a sudac Daniele Chiffi je pokazao na bijelu točku nakon pregleda video snimke.

Samo devet minuta kasnije domaćin je i drugi put zatresao mrežu Ruija Patricija i to nakon velike pogreške gostujuće obrane.

Ibanez je neoprezno vraćao loptu svom vrataru, Giroud je presjekao loptu, pucao po golu i pogodio vratnicu, no Junior Messias je odbijanac pospremio za 2-0, da bi Roma u 41. minuti smanjila Abrahamovim golom.

Milan je bio korak do trećeg gola u 51. minuti kada je Brahim Diaz pucao s ruba šesnaesterca, ali je pogodio prečku. Gosti su u 74. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Rick Karsador, a minutu kasnije domaćin je još jednom pogodio okvir suparničkog gola, ovoga puta Alessandro Florenzi.

Milan je pobjedu potvrdio u 82. minuti kada je Rafael Leao zabio za 3-1. U posljednjim trenucima susreta Milan je mogao zabiti i četvrti gola nakon što je Gianluca Mancini skrivio kazneni udarac i pritom zaradio drugi žuti. Pucao je Zlatan Ibrahimović, ali je Rui Patricio obranio.

Ante Rebić nije nastupio za domaći sastav.

Milan se ovom pobjedom približio vodećem Interu na bod zaostatka, no aktualni prvak ima i utakmicu manje.

Roma je šesta sa 32 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije