Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI KOD MAĐARA

Milan Badelj se prehladio snimajući reklamu?!

Hrvatska - Izrael
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/6
29.03.2016.
u 21:45

– Bez Kalinića i Badelja ostali smo baš uoči odlaska u Budimpeštu i bilo bi neobično i nepotrebno tako naglo pozvati nekog igrača da sjedne u automobil 24 sata prije utakmice – rekao je Čačić.

Dobro prvo poluvrijeme pa pad u drugom... Po tom je scenariju Hrvatska odigrala obje prošlotjedne pripremne utakmice, s tom razlikom da je u Osijeku svladala Izrael (2:0), a u Budimpešti je samo remizirala (1:1) s goropadnijom Mađarskom. I dok je u Osijeku ritam igre pao zbog brojnih izmjena, kao i dvostruke promjene sustava igre, s Mađarima se osjetilo da naša vrsta nije mogla pratiti pojačani ritam domaćina. Vezni je red imao “mala pluća”, Modrić, Antolić, Brozović i Kovačić prepustili su dominaciju Mađarima i to je zapravo bio najbolniji zaključak iz te utakmice. A spletom okolnosti izbornik Ante Čačić na klupi više nije imao nijednog veznog igrača (priliku su čekali Srna, Lovren, Halilović), uveo je samo Srnu, no Hrvatska ipak nije izdržala.

Potrošili su se u Osijeku

– Činjenica je da su se dečki jako potrošili na utakmici u Osijeku. Pa su onda dan kasnije imali velike marketinške obveze, tada smo i ostali bez Badelja koji je četiri sata stajao na vjetru snimajući reklamu i dobio je virozu. Pa su putovali u Budimpeštu, sve je to utjecalo na pad energije, koji se osjetio s Mađarima. Međutim, nisam nezadovoljan, odigrali smo utakmice protiv različitih suparnika i više je potankosti kojima sam zadovoljan nego onih koje me ne vesele – kaže Čačić.

Konkretno?

– To su ipak stvari za dublju analizu.

Jeste li trebali naknadno pozvati još nekog igrača nakon ozljeda Pjace i viroze Kalinića i Badelja?

– Bez Kalinića i Badelja ostali smo baš uoči odlaska u Budimpeštu i bilo bi neobično i nepotrebno tako naglo pozvati nekog igrača da sjedne u automobil 24 sata prije utakmice. Uostalom, želio sam da odigramo utakmicu bez previše izmjena, kako se igra ne bi razvodnila kao u Osijeku. Tako je i bilo, dvoboj s Mađarima bio je pravi natjecateljski, nije tu bilo nimalo prijateljstva na travnjaku, Mađari su stalno igrali na rubu kartona.

Zašto niste uveli Halilovića i Lovrena?

– Zato što sam odlučio provjeriti neke druge igrače kako funkcioniraju u situaciji kad suparnik pritišće, kad se igra oštrije.

Je li Domagoj Vida konačno rješenje za lijevi defenzivni bok?

– Sve je i dalje otvoreno, iako sam zadovoljan kako je Vida funkcionirao na tom mjestu. Uostalom, Vida u kijevskom Dinamu u europskim utakmicama stalno igra na toj poziciji, nije mu to strano i svakako je jedna od ozbiljnih opcija.

Isprobali ste nekoliko sustava igre, kojim ste najzadovoljniji i jeste li pronašli formaciju koju ćete forsirati?

– Nije sustav “sveto pismo”, stoga smo i iskušali nekoliko mogućnosti kako bismo mogli reagirati tijekom utakmice. Sistem 3-5-2 dobro je funkcionirao u Osijeku u igri prema naprijed, dobar je bio i ovaj 4-2-3-1 u prvom poluvremenu s Mađarima. No očito je da nam nedostaje uigravanje.

Hoćete li imati vremena za uigravanje?

Otvoreno je još 4-5 mjesta

– Bit ćemo zajedno tri tjedna uoči Eura. Nije to mnogo vremena, ali morat ćemo iskoristiti svaku sekundu kako bismo spremni otišli u Francusku.

Jesu li ovi igrači na koje ste računali s Izraelom i Mađarskom sigurni putnici za Euro?

Ne, nisu svi! Ali od ovih 20 nogometaša sigurno je njih 17 ili 18. Znamo li da u Francusku ide 20 igrača i trojica vratara, otvoreno je još četiri-pet mjesta...

>>Čačić objasnio samo jednu izmjenu te zašto ne odustaje od sustava 3-5-2!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije