Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKE TENISAČICE

Mikica izgubila od Šarapove, Ana predala Mladenović, ali je zato prošla Donna Vekić

Mirjana Lučić-Baroni
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.05.2017.
u 00:30

Prvo kolo nije prošla ni Ana Konjuh koja je u dvoboju s Kristinom Mladenović izdržala dva seta (prvi je dobila sa 7:5, drugi izgubila sa 3:6), da bi nakon toga predala

Prema prvotnom ždrijebu, Mirjana Lučić-Baroni u prvom se kolu turnira u Madridu trebala sastati s Čehinjom Siniakovom, 39. tenisačicom svijeta. No turnir je otkazala Agnieszka Radwanska pa je Mikica dobila status 17. nositeljice, ali nije se usrećila. Za suparnicu je dobila povratnicu Mariju Šarapovu (nekad najbolju na svijetu) i izgubila sa 6:4, 4:6, 0:6.

Prvo kolo nije prošla ni Ana Konjuh koja je u dvoboju s Kristinom Mladenović izdržala dva seta (prvi je dobila sa 7:5, drugi izgubila sa 3:6), da bi nakon toga predala. Prema riječima njezina oca Marija, radi se o problemu s trbušnim zidom koji je osjetila još u meču protiv Ostapenko na turniru u Pragu.

– Tek nakon detaljnijih pregleda znat ćemo o čemu je riječ. Zasad joj je liječnik preporučio dva dana odmora – kaže tata Konjuh.

Iz trećeg pokušaja jedna je Hrvatica ipak prošla. Nakon što je uspješno apsolvirala kvalifikacije, Donna Vekić je u prvom kolu sa 6:3, 6:4 pobijedila Kazahstanku Juliju Putincevu, 32. tenisačicu svijeta. Suparnica u drugom kolu bit će joj Japanka Misaki Doi (52.).

Borna Ćorić nije uspio ući na glavni turnir u Madridu (i tako se pridružiti Čiliću i Karloviću). U završnom krugu kvalifikacija bolji od njega bio je Kazahstanac Kukuškin (77.) sa 7:6 (2), 6:3. 

Komentara 2

DU
Deleted user
10:00 08.05.2017.

Bravo Donna; dobra pobjeda :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije