Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Miheliću četvrto mjesto na Sail Sydneyu

Jedrenje
Hrvoje Jelavić
08.12.2009.
u 22:16

Laseraš Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) zauzeo je četvrto mjesto na regati Sail Sydney u Australiji, koja se jedrila od petka do danas.

Na regati je nastupilo 40-ak laseraša, odjedrili su osam jedrenja, po srednjem i laganijem vjetru. Nakon drugog dana natjecanja Daniel je čak i vodio, malo nesreće trećeg dana regate spustilo ga je nekoliko mjesta u poretku. U šestom plovu popustile su mu trake za noge pa upao je u more, dok je u sedmom plovu dobio drugi penal zbog čega se morao povući.

- Sail Sydney je bio odličan trening, konkurencija je bila dosta dobra. Sve je bilo u redu osim tog pada u more i drugog penala. Odmah idem dalje za Melbourne, gdje za nekoliko dana počinje prva regata Svjetskog kupa - kazao nam je Daniel.

Pobjednik regate u klasi Laser je Australac Tom Slingsby, dvostruki svjetski prvak.

U talijanskoj Imperiji proteklih se dana jedrila tradicionalna Winter regatta i Europsko prvenstvo za Byte CII, kvalifikacijska regata za Olimpijske igre mladih 2010. Poljska, Austrija, Nizozemska, Finska, Portugal, Irska i Turska u ženskoj konkurenciji, te Mađarska, Finska, Italija, Njemačka, Norveška, Rusija i Španjolska u muškoj konkurenciji ispunili su norme za OIM u jednosjedu Byte CII.

Za normu je u obje konkurencije valjalo jedriti u prvih devet. Andrej Hinić (Vega, Pula) zauzeo je 29. mjesto, Lorenzo Marinčić (Opatija) 37., dok je Nina Hinić (Vega) u ženskoj konkurenciji bila 31. U Hrvatskoj Byte CII nažalost ne postoji. Naslove europskih prvaka osvojili su Poljakinja Sara Piasecka i Mađar Peter Batho.

Četiri su hrvatske posade nastupile istovremeno na Winter regati za dvosjede. Među 13 ženskih posada klase 470 Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) zauzele su treće mjesto. Djevojke su najbolje jedrile prvi dan, kad su ostvarile dvije glatke pobjede.

U svom prvom nastupu na međunarodnoj regati za klasu 420 14-godišnjaci Lovro Strihić i Luka Milardović (Uskok) bili su vrlo dobri 25. među 89 muških posada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije