Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno Prvenstvo RH

Mihelić i Kljaković Gašpić osigurali prvo mjesto

Tonči Stipanović
HJS Press
29.10.2011.
u 20:04

Po laganom zapadnjaku jedrilo se u subotu u Splitu na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase. Naslove prvaka Hrvatske osigurali su Ivan Kljaković Gašpić, Tina Mihelić i Arapov/Šitić. Prvenstvo završava u nedjelju.

Prekrasan, sunčan dan osvanuo je danas u Splitu, jedriličari koji su stigli iz desetak europskih zemalja uživali su u neobičajeno visokoj temperaturi za ovo doba godine, pogotovo za njihove prilike, no suci su pomalo sa zabrinutošću proučavali horizont. Laseri, Laser Radiali i Zvijezde još uvijek nisu imali dovoljan broj plovova da bi se mogli proglasiti državni prvaci.

No, vrijeme je obečavalo da će se poslijepodne razviti termički vjetar, stoga je regatni odbor odveo flotu na more već prije 13 sati, iako u tom trenutku nije bilo uvjeta za natjecanje. Odluka se pokazala dobrom, lagani zapadnjak se zaista pojavio i omogućio da se odjedre dva plova za Finn, 470, Laser i Radial, te tri za Zvijezde. Jedino su opet na suhom ostali daskaši, kojima treba barem šest čvorova za natjecanje. Srećom, ova klasa odjedrila je tri plova prvog dana regate, što je dovoljno da se proglase najbolji.

U Laseru u otvorenom dijelu poretka prvi je Austrijanac Andreas Geritzer, ispred najbolje plasiranog hrvatskog kormilara Tončija Stipanovića koji ima šest bodova prednosti ispred Arona Lolića. Milan Vujasinović je s jednim bodom više na trećem mjestu poretka za Prvenstvo Hrvatske, odnosno na četvrtom ukupno. Laseraši još nisu odbacili najlošiji plasman. Do odbacivanja će doći ako odjedre još jedan plov, a najviše za odbaciti ima Vujasinović.

U Laser Radialu Tina Mihelić osigurala je naslov državne prvakinje. Tina je također prva i u otvorenom dijelu poretka. Druga je među hrvatskim kormilarkama zasad Antonela Kačan (ukupno 12.), a treća Kjara Divjakinja (ukupno 20.)

S pet pobjeda u isto toliko plovova nema sumnje tko je najbolji hrvatski finaš. Za Ivana Kljakovića Gašpića ova je regata ipak samo jači trening. Josip Olujić zauzima drugo mjesto, a veteran Karlo Kuret treće.

Mate Arapov i Ante Šitić također su osigurali naslov prvaka Hrvatske, u klasi Zvijezda. U klasi 470 vodstvo su preuzeli Ukrajinci Zuhravlov/Matseuv, najbolja hrvatska posada su Lovro Ivanov i Marko Carić na trećem mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije