Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA

Mihajlović potvrdio: Bolujem od akutne leukemije! Otac mi je umro od raka, zato sam se testirao

Siniša Mihajlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.07.2019.
u 16:36

U trenerskoj karijeri je od 2008. godine do danas vodio niz talijanskih klubova, a kao izbornik je vodio reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Siniša Mihajlović, legendarni nekadašnji nogometaš i trener Bologne, otkrio je danas da boluje od teške bolesti

Na izvanrednoj konferenciji za medije otkrio je da se radi o akutnoj leukemiji!

- Akutna leukemija je posljedica maligne pretvorbe matične hematopoetske stanice u primitivnu, nediferenciranu, abnormalno dugovijeku stanicu. Te limfatične (u ALL) ili mijeloidne (u AML) stanice razulareno bujaju, potiskuju normalno tkivo srži i hematopoetske stanice te uzrokuju anemiju, trombocitopeniju i granulocitopeniju. Budući da su ipak krvne stanice, mogu infiltrirati bilo koji organ ili dio tijela, posebno jetru, slezenu, limfne čvorove, CNS, bubrege i gonade -  objašnjeno je u MSD priručniku dijagnostike i terapije pod pokroviteljstvom hrvatskog liječničkog zbora.

Mihajlović je otkrio i kako mu je otac umro od raka pa je zato često radio preglede. 

- Moj je otac umro od raka, pa se uvijek redovito testiram. Da nismo izvršili ove testove, ne bih vidio nikakve simptome godinu dana - kazao je. 

 Walter Sabatini, direktor Bologne kazao je kako Mihajlović ostaje trener i kako se ništa neće promijeniti. 

Corriere dello Sport danas je objavio kako je Mihajlović prošao kliničke testove i da će biti podvrgnut hitnoj i agresivnoj terapiji.

Mihajlović (50)  je karijeru započeo u Borovu, nakon čega je nosio dresove Vojvodine i Crvene zvezde. Iz Beograda se zaputio i Italiju, najprije Romu, a najzapaženije igrače dane je ostvario u Sampdoriji i Laziju. Pred kraj karijere je nosio dres Intera.

Također, bio je član i generacije koja je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Čileu 1987. osvojila naslov prvaka za Jugoslaviju. Od hrvatskih igrača tada su igrali Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac, Dubravko Pavličić na čelu s izbornikom Mirkom Jozićem. 

U trenerskoj karijeri je od 2008. godine do danas vodio niz talijanskih klubova, a kao izbornik je vodio reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski igrači



 

Komentara 80

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:55 13.07.2019.

Znajuci njegov stav prema nama i nasoj zemlji i svu mrznju koju je prema nama godinama iskazivao zakaj je to za nas strasna vijest????

VE
Veli4444
16:52 13.07.2019.

Tesko je to ,,,Ali treba se boriti

DU
Deleted user
16:44 13.07.2019.

Brzo ozdravljenje želim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije