Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna prognozerka

Microsoftova Cortana nadmašila je hobotnicu Paula

Cortana
Foto: Pixsell
07.07.2014.
u 09:45

Virtualna pomagačica do sada je točno prognozirala ishode svih 12 utakmica drugog kruga Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Vjerojatno se svi sjećaju uginule hobotnice Paula, koja je točno prognozirala ishode sedam utakmica igranih na SP-u u Njemačkoj. Taj je rekord "nezavisnih" pogađača sada oboren, no ne od organskog nego od virtualnog stvorenja.

Microsoftovu Cortanu neki među nama već su upoznali kao savjetnicu unutar popularne igre Halo, a uskoro će se digitalna dama pojaviti i kao dio sustava Windows 8.1. Zgodan način promidžbe bilo je Svjetsko prvenstvo, gdje su Microsoftovi programeri za Cortanu izradili model koji procjenjuje snagu svake momčadi kroz više čimbenika. Cortani, koja u virtualnom svijetu izgleda kao atraktivna ljepotica, dali su da procijeni koja momčad ima najviše izgleda za prolazak eliminacijskih rundi. Dosad je dala točnu procjenu za svih osam utakmica osmine finala i četiri četvrtfinala.

Jučer je Cortana dala i dosad najhrabrije predviđanje, a to je da će Njemačka izbaciti Brazil u polufinalu te kako će se u finalu susresti s Argentinom koja će pobijediti Nizozemce! Treba vidjeti hoće li se niz nastaviti i do točno predviđenog svjetskog prvaka. Možda bi se isplatilo uplatiti koju kunu, Cortana je ipak dosad bila nepogrešiva

>>Pajcek Pepek predviđa veliki preokret i pobjedu Hrvatske

>>Kornjača Cabecao nije se dvoumila ni trenutka – Brazil će pobijediti!

Komentara 1

DH
dalibor.hren
11:49 08.07.2014.

Zašto o tome niste pisali prije nego sad kad su utakmice gotove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije