Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKI NAVIJAČI

Mi smo pravi fanovi, a ne idioti koji traže nevolje, nikada u Hrvatskoj nismo imali problema

Engleski navijač
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
11.10.2018.
u 07:11

– Mi smo nogometni fanovi, a ne idioti koji traže nevolje. Već sam dva puta pratio reprezentaciju u Hrvatskoj i nikada nisam imao problema.

Svima je još svježe sjećanje na to kako je prije nekoliko mjeseci hrvatska nogometna reprezentacija svima ‘čupala’ živce na Svjetskom prvenstvu.

Tada poprilično bahati Englezi dizali su se u nebesa i govorili kako se nogomet vraća kući... No nije se vratio, izgubili su 1:2 nakon produžetaka pa se posipali pepelom. Sada oni dolaze nogometu.

>> Pogledajte kako su vatreni oduševili Riječane

Engleski navijač
1/8

Naime, u petak (20.45 sati) tri lava gostuju na Rujevici u sklopu Lige nacija. No nešto muči Engleze u cijeloj priči, a to nije nogomet, igra ili igrači, već navijači.

Bit će ovo 988. susret Gordog Albiona od osnutka 1872. godine i prvi koji će odigrati iza zatvorenih vrata, pred praznim tribinama, u akustici stadiona i sve to zbog Uefine kazne Hrvatskoj za ‘famoznu svastiku’ koja je osvanula na Poljudu uoči kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Italije za Euro 2016.

Nisu Englezi na to navikli, za razliku od nas. Igranje pred praznim tribinama Hrvatska je iskusila još s Italijom na Poljudu u lipnju 2015. godine, nastavilo se s Bugarskom u Zagrebu u listopadu 2015., slijedila je Turska, pa Island... A tko zna kada će doći kraj ovom neslavnom trendu.

BBC je tako krenuo u priču o engleskim navijačima kojih se u Rijeci očekuje petstotinjak. Oni će dobro potegnuti s Otoka na utakmicu koju sigurno neće gledati na stadionu.

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

– Mi smo nogometni fanovi, a ne idioti koji traže nevolje. Već sam dva puta pratio reprezentaciju u Hrvatskoj i nikada nisam imao problema. Međutim, sada mi glavom prolazi misao da bi nas netko mogao napasti jer se utakmica igra iza zatvorenih vrata – rekao je četrdesetogodišnji David Snodgrass, jedan od engleskih navijača.

Nije on jedini koji dolazi. Za razliku od njega, drugi se ne boje, neki su pričali kako su išli i u Izrael kada je bio rat i nije im to smetalo, zašto ne bi došli i ovamo.

Mnogi od navijača putovanje su detaljno isplanirali; letove do Zagreba ili Ljubljane, plaćanje taksija do Rijeke, traženje obližnjih barova... Bilo kako bilo, utakmicu će gledati. 

>> Pogledajte trening hrvatske reprezentacije na Rujevici

Komentara 5

DU
Deleted user
07:55 11.10.2018.

Je fan ovaj na slici ne može da treba ni do wc-a potrčat !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije